Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Kit-uri de testare pentru anticorpi COVID 19, din alge

18/01/2018 by: admin

Cercetătorii de la Western University of Canada și Suncor Energy și-au unit eforturile pentru a produce kituri de test serologic pentru COVID-19. Lucrarea de doctorat a lui Daniel Giguere și Sam Slattery este axată pe dezvoltarea algelor ca „fabrică” pentru a produce proteinele necesare identificării anticorpilor COVID-19, existenți la persoanele infectate anterior cu această boală.

Dezvoltarea la scară largă a testelor serologice este limitată de capacitatea de a produce eficient cantități suficiente de proteine virale. Testele actuale se bazează pe proteine produse în reactivi, cum ar fi celulele de mamifere sau insecte, care sunt costisitoare și dificil de dimensionat. Algele sunt ieftine în ceea ce privește costurile de cultivare. În plus, ele pot fi proiectate cu ușurință pentru a produce proteine virale.

„Folosim microalge, care se prezintă ca o mare promisiune, nu numai pentru producerea proteinei necesare, ci, mai ales, pentru producerea acesteia cu modificările corecte pentru a imita modul în care este produsă la om”, a explicat Daniel Giguere.

Colegul său de proiect, Sam Slattery a adaugăt că este valorificată expertiza și tehnologia internă a companiei în care lucrează pentru a produce rapid proteinele și a le valida eficacitatea ca reactiv de testare.

Mai multe informații pe https://news.westernu.ca/2020/04/algae-tasked-with-producing-covid-19-test-kits/

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube