Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

John Brennan va fi noul secretar general al EuropaBio

2017-04-21 08:41:36

18 aprilie 2017, Bruxelles - EuropaBio a anunțat, marți, că John Brennan va prelua funcția de secretar general al organizației, începând de luni, 19 iunie. „Suntem încântați să îl avem pe John alături de noi și cred că atât EuropaBio, cât și industria europeană de biotehnologii, în ansamblul ei, va beneficia foarte mult de pe urma expertizei sale și a experienței pe care a acumulat-o în industria științelor vieții“, a declarat presedintele EuropaBio, Carlo Incerti.
John Brennan a adăugat: „pentru mine este foarte clar că rolul și impactul biotehnologiei, în societate, astăzi și în viitor, va continua să crească. Prin urmare, este foarte importantă continuarea unui dialog deschis, echitabil și constructiv cu toți actorii implicați, care să se asigure că societatea, inclusiv industria biotehnologiilor, prosperă în beneficiul tuturor. Va fi un privilegiu să mă alătur membrilor echipei EuropaBio și să lucrăm împreună pentru a contribui la prosperitatea Europei și a industriei sale de biotehnologii“.

Din anul 2008 John Brennan, în calitate de director pentru Regulamente și Politică Industrială al asociației de comerț pentru tehnologie medicală, MedTech Europa, a elaborat și a pus în aplicare politica industrială și de reglementare, ca și strategia de advocacy a organizației.
Înainte de aceasta, el a petrecut patru ani la Comisia Europeană, unde a lucrat în unitatea responsabilă pentru legislația în domeniul produselor cosmetice și a dispozitivelor medicale. În acea perioadă a acumulat, de asemenea, o experiență deosebită în domeniul cooperării internaționale pentru reglementare.
În total, Brennan are o experiență de peste 25 de ani, atât în ceea ce privește activitatea de reglementare, cât și în ceea ce privește activitatea industrială în domeniul sănătății.
Înainte de a veni la Bruxelles, John a lucrat la Autoritea Națională Irlandeză pentru Standarde (NSAI) timp de nouă ani. Aici responsabilitățile sale au inclus gestionarea activităților de standardizare a „organismelor notificate“. Astfel a acumulat o vastă experiență europeană și internațională în proiectarea și aprobarea dezvoltării și standardizării sistemelor de calitate a dispozitivelor medicale cu risc ridicat.
Cariera și-a început-o în industrie, cu o experiență de șase ani în industriile de diagnosticare in vitro, farmaceutice și dispozitive medicale.
John Brennan este absolvent în științe, la Dublin, Irlanda, și a urmat studii în controlul calităţii şi ingineria mediului.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube