Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Japonia nu va trata tomatele GABA ca pe OMG-uri

2021-01-12 12:55:27

Federația Internațională a Semințelor (IST) salută anunțul primei notificări voluntare a unui soi de tomate cu conținut ridicat de acid gamma-aminobutyric (GABA), obținut prin editarea genomului, în Japonia, se arată într-un comunicat oficial al organizației.

Ministerele japoneze responsabile și-au anunțat hotărârea de a edita genomul tomatei, iar noul soi, Roșia GABA, nu va fi reglementată ca produs modificat genetic.

Acesta este un pas important în implementarea politicii japoneze privind editarea genomului și oferă oportunități pentru continuarea eforturile de inovare în domeniul selecției plantelor, al industriei semințelor, contribuind la crearea unor sisteme alimentare durabile. Cu ajutorul celor mai noi metode de reproducere, acest sector va putea, mai mult ca oricând, să contribuie la agricultura durabilă și la securitatea alimentară, precizează comunicatul.

Referitor la acest exemplu particular, dezvoltarea unui soi de tomate cu conținut ridicat de GABA, valoarea nutrițională a fructelor este considerabil crescută

și se așteaptă să aibă un impact pozitiv la nivelul consumatorilor.

La nivel internațional și național, este necesară construirea unei discuții deschise despre inovație, înțelegerea și încrederea în știință. Politici clare, previzibile, reglementări bazate pe știință și analiza riscurilor, precum și punerea lor eficientă în aplicare, sunt esențiale în dezvoltarea semințelor de calitate, care să fie accesibile tuturor fermierilor. Doar oferindu-le acestora acces la o gamă completă de opțiuni și soluții ei vor putea să contribuie la realizarea unor sisteme durabile de producție alimentară.

„Sectorul internațional al semințelor reafirmă faptul că promovează acceptarea inovațiilor în domeniul creșterii plantelor și că aceasta necesită un efort amplu al părților interesate.

ISF și membrii săi vor continua să inițieze și să susțină un dialog constructiv în jurul tehnicilor de selecție și reproducere din sectorul creșterii plantelor și a modului în care aceasta contribuie la o aprovizionare cu alimente și furaje sigure, hrănitoare, durabile, accesibile și diverse”, se mai spune în încheiere comunicatului.

Comunicatul original este disponibil pe https://www.worldseed.org/wp-content/uploads/2021/01/202101210112-ISF-Statement-on-the-notification-of-genome-edited-high-GABA-tomato-in-Japan.pdf?fbclid=IwAR1AnMaMCP44mTvSg_u3TVlSLiFB0EmQDTffMYOK0XfHZBZrSJdipGGKEaQ

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube