Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Japonezii au creat un grâu rezistent la ploaie

18/01/2018 by: admin

O echipă de cercetare compusă din oameni de știință de la Organizația Națională pentru Cercetări Agricole și Alimentare (NARO) și Universitatea Okayama a creat un soi de grâu rezistent la ploaie folosind tehnologia de editare a genomului CRISPR. Liderul echipei a spus că editarea genomului le-a permis să dezvolte soiul în doar un an. „Este nevoie de aproape 10 ani pentru a dezvolta o astfel de specie de grâu folosind tehnologia de reproducere convențională, deoarece plantele trebuie crescute de-a lungul generațiilor”, a mai adăugat cercetătorul.

Grâul folosit pentru studiu nu este o specie vândută în prezent pe piață, dar echipa consideră că metoda utilizată ar putea într-o zi să reușească să dezvolte o varietate comestibilă rezistentă la ploaie.

„Soiul pe care l-am dezvoltat are proprietăți excelente, așa că îl vom folosi ca părinte pentru a crea specii noi prin reproducere”, a spus un membru al echipei.

Deoarece grâul este originar din zonele aride, este vulnerabil la umiditate. Atunci când plouă pentru o perioadă lungă înainte de recoltare, semințele plantelor adesea încolțesc în spic, rezultând făină de calitate scăzută.

Kazuhiro Sato, profesor la Universitatea Okayama, Fumitaka Abe, cercetător-șef la NARO, împreună cu echipa lor au vizat Qsd1, o genă existentă în orz, asociată cu încolțirea.

S-a confirmat că este puțin probabil ca orzul să germineze, chiar și în condiții adecvate de temperatură și umiditate, atunci când Qsd1 nu a funcționat corect.

Folosind tehnologia CRISPR / Cas9, cercetătorii au creat semințe de grâu al căror Qsd1 a fost manipulat genetic pentru a-i inhiba activitatea.

După udarea semințelor tratate timp de șapte zile, au descoperit că au încolțit doar 20-30%. Aproape toate semințele obișnuite de grâu testate în aceleași condiții au încolțit.

Rezultatele cercetării au fost publicate în revista științifică americană Cell Reports.

Articolul original este disponibil pe http://www.asahi.com/ajw/articles/AJ201908210010.html

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube