Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Israel ia taurul de coarne: Consorțiul CRISPR-IL va integra inteligența artificială cu CRISPR

18/01/2018 by: admin

Departamentul de investiții al Autorității pentru Inovare din Israel (IIA) a aprobat înființarea unui consorțiu intitulat CRISPR-IL, care se va concentra pe integrarea tehnologiilor de inteligență artificială (AI) și a tehnologiilor CRISPR. Scopul este acela de a dezvolta instrumente de calcul avansate , ce vor fi utilizate pentru editarea genomului.

Inițial, consorțiului îi va fi alocat un buget de aproximativ 10,36 milioane USD, pentru o perioadă de 18 luni, cu opțiunea de a prelungi operațiunile pentru încă 18 luni.

Consorțiul CRISPR include companii din domeniile biotehnologiei, produselor farmaceutice, agriculturii, bioinformaticii și pisciculturii. Companiile vor fi partenere cu reputați oameni de știință din institute de cercetare de vârf, inclusiv Universitatea Bar Ilan, Universitatea din Tel Aviv, Institutul de Știință Weizmann, Universitatea Ben Gurion, Universitatea Evreiască din Ierusalim și Centrul Interdisciplinar Herzliya (IDC). În cadrul consorțiului vor participa și grupuri de cercetare din cadrul centrelor medicale Sheba și Schneider.

Tehnologia CRISPR este cea mai nouă tehnologie de editare a genomului. Este folosită ca un instrument care permite realizarea de modificări genetice rapide, precise, sigure și la costuri relativ scăzute. Tehnologia are un potențial enorm în domenii precum medicina și agricultura. Printre utilizările sale potențiale se numără dezvoltarea unor tratamente medicale avansate și personalizate, tratarea genelor care influențează sau favorizează apariția sau evoluția unor boli, și îmbunătățirea calității produselor agricole.

„Consorțiul CRISPR-IL va permite industriei israeliene să fie în fruntea editării genomului la nivel mondial, recrutând totodată oameni de știință de frunte și implementând tehnologii inovatoare dezvoltate în Israel. Consorțiul va reuni companii dintr-o mare varietate de domenii, precum și grupuri de cercetare sub aripa sa, care vor dezvolta împreună soluții tehnologice avansate. Este de așteptat ca aceste rezultate să aibă un impact puternic asupra industriei medicamentelor și a agriculturii ”, a arătat Aharon Aharon, CEO al Autorității Israeliene pentru Inovare.

Articolul original este disponibil pe https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3830112,00.html

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube