Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Insecticide țintite, realizate prin biotehnologii

18/01/2018 by: admin

Oamenii de știință de la Universitatea Arizona din Statele Unite au dezvoltat un nou instrument biotehnologic care utilizează interferența ARN (ARNi) pentru a produce pesticide care vizează dăunători specifici din domeniul agriculturii. Oamenii de știință au folosit ARNi pentru a reduce la tăcere secvențele de nucleotide responsabile de producerea proteinelor necesare dezvoltării dăunătorilor țintă. ARNi vizează producția de proteine de insecte și folosește ARN dublu catenar (ARNd) pentru a bloca funcția normală a ARN-ului mesager de a trimite instrucțiuni pentru sinteza de proteine.

Se preconizează că pesticidul astfel obținut va fi o alternativă mai ieftină, deoarece producția este mai puțin costisitoare. Utilizarea pesticidelor pe bază de ARNi este diferită de cea a pesticidelor convenționale, deoarece vizează doar anumite insecte, ceea ce îl face mai durabil, mai ecologic.

Profesorul Bruce Tabashnik, care a condus această cercetare, sugerează utilizarea managementului integrat al dăunătorilor pentru a preveni rezistența la insecticide prin utilizarea diferitelor metode, cum ar fi rotația culturilor, pesticidele sintetice tradiționale cu molecule mici și biopesticidele pentru combaterea dăunătorilor. .

Gestionarea integrată a dăunătorilor rămâne cel mai eficient instrument pentru reducerea rezistenței la dăunători, consideră cercetătorul.

Tabashnik a mai declarat că toată tehnologia disponibilă trebuie optimizată pentru a crea cea mai puternică metodă posibilă, cu ARNi în centru.

Mai multe informații sunt disponibile în articolul original, pe https://www.pnas.org/content/117/52/32823 .

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube