Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Hipertensiunea arterială tratată cu roșii modificate genetic

18/01/2018 by: admin

Un grup de cercetători de la Facultatea de Științe Chimico-Biologice de la Universitatea Autonomă Sinaloa din Mexic a modificat genetic planta de tomate pentru a încorpora în fruct o proteină care reduce tensiunea arterială. Amaranta este la fel de eficientă și inofensivă pentru tratamentul hipertensiunii ca și medicamentele care sunt disponibile pentru a trata această boală, în conformitate cu dovezile obținute în urma testelor pe rozătoare. Este prima cercetare la nivel mondial care vizează utilizarea tomatelor pentru prevenirea hipertensiunii arteriale, o boala care afectează 30% din populația planetei, potrivit datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății.
Una dintre proteinele care scade tensiunea arterială este compusă din doi aminoacizi (valină și tirozină) și a fost deja testată pe șobolani. Procesul de purificare și producere a unei singure proteine pentru consum poate fi costisitor, astfel încât a fost luat în considerare un model care să-l încorporeze în tomate, deoarece este un aliment popular și este prezent într-o mare varietate de diete la scară globală.
Odată ce proteina amarantină a fost identificată, ea a fost extrasă din amarant, purificată, izolată și secvențiată pentru a fi „înglobată” în roșii. Apoi, timp de o lună s-a lucrat în laborator cu șobolani hipertensivi, pe care s-au testat diferite doze. Unui grup de rozătoare i-a fost administrat captoprilul, unul dintre cele mai comune medicamente pentru tratarea hipertensiunii, iar un alt set de rozătoare a primit amarantină, prin intermediul roșiilor transgenice. Evaluările au fost făcute la momente diferite și s-a constatat că același efect a fost obținut în ambele grupuri, la patru ore după consum.
Amarantina acționează asupra plămânilor și a altor organe în care se găsește enzima de conversie a angiotensinei (ACE), care hidrolizează o substanță numită Angiotensin I și o transformă în Angiotensina II, o peptidă care crește tensiunea arterială. Amarantinul acționează ca inhibitor ACE și îi inhibă acțiunea. Această activitate este efectuată de roșii când enzima o activează și o normalizează, astfel încât dacă o persoană care consumă fructul nu este hipertensivă, nu-l afectează.
Următoarea etapă a proiectului este de a testa efectul acestei tomate asupra oamenilor, pentru a determina dozele adecvate.

Articolul original este disponibil pe http://www.milenio.com/salud/tomate-transgenico-hipertension-cientificos_mexicanos-presion_arterial-milenio_0_1139886030.html

Poza: By Donar Reiskoffer - Own work, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16485789

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube