Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Guvernul SUA impulsionează cercetarea in domeniul editării genetice ca solutie contra cancerului

18/01/2018 by: admin

Guvernul SUA a anunțat că va aloca granturi de cercetare în valoare de peste 190 milioane USD, destinate cercetărilor asupra utilizării tehnologiei CRISPR în tratamentul cancerului. Guvernul american speră că tehnologia de editare genetică va ajuta un număr nare de pacienți să se vindece de necruțătoarea maladie.
În acest context apare ca iminentă lansarea unui program de testare a tratamentelor bazate pe editarea genetică prin tehnologia CRISPR pentru tratamentul cancerului la oameni.
Tehnologiile de editare genetică, cum ar fi CRISPR, au modificat radical domeniul cercetării biomedicale, oferind posibilitatea de a trata cancerul și alte boli prin simpla modificare a unor celule din corpul persoanei bolneve. Există totuși mari obstacole în transpunerea tehnologiei în practică. O lucrare recentă, de exemplu, a sugerat că CRISPR ar putea declanșa un răspuns imun la multe persoane, ceea ce ar putea face tratamentele clinice cu celule modificate ineficiente, ba chiar periculoase. Deocamdată trebuie găsită calea de a furniza în mod eficient celule editate cu CRISPR, care au dobândit exact calitățile necesare și exact la locul potrivit din organism. De asemenea, specialiștii apreciază că există încă multe necunoscute care înconjoară siguranța CRISPR și potențiale efecte în afara țintei.
Nou-înființata Agenție, botezată Institutul Național pentru Sănătate prin Editarea Genomului Celulelor Somatice va acorda, vreme de șase ani, fonduri cercetătorilor care lucrează pentru rezolvarea problemelor care vor ajuta la obținerea de cunoștințe în domeniu, precum dezvoltarea unor mecanisme de livrare mai bune sau metode mai bune pentru editarea genei.
Agenția finanțează numai cercetarea pentru celulele somatice umane - celule non-reproductive ale organismului - ceea ce înseamnă că nu se ia în considerare și studiul asupra embrionilor sau transmiterea pe cale genetică la urmași.
"Obiectivul programului de editare a genomului celulelor somatice este de a accelera puternic trecerea acestor tehnologii în clinică, pentru a obține tratamentul a cât mai multor boli genetice posibil", a declarat directorul NIH, Francis Collins, într-o declarație.
Există, însă, și o problemă destul de mare: Agenția are fonduri suficiente pentru a lansa programul în acest an, dar creditele bugetare anuale ar putea afecta finanțarea programelor în viitor.
În orice caz, apreciază specialiștii din domeniu, acesta este un semnal destul de puternic că SUA pun mari speranțe în editarea genetică pentru a rezolva problemele cauzate de unele boli.

Articolul original este disponibil pe https://gizmodo.com/the-us-government-hopes-190-million-will-make-gene-edi-1822376495

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube