Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Eveniment românesc în Săptămâna Europeană a Biotehnologiilor

18/01/2018 by: admin

În săptămâna 21 – 27 septembrie, în întreaga Europă este marcată Săptămâna Europeană a Biotehnologiilor. În acest context, în data de 22 septembrie, la București, va avea loc Conferința Internațională Digitală „Inovații în ameliorarea plantelor, adaptate nevoilor societății”.

Această conferință este deja cea de-a patra din seria evenimentelor anuale pe care Agrobiotechrom, în colaborare cu Alianța Industriei Semințelor din România, cu Asociația Producătorilor de Porumb din România, și cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, o organizează în timpul Săptămânii Europene a Biotehnologiilor.

Din cauza condițiilor speciale din acest an, manifestarea se va desfășura în mediul virtual. Conferința va avea loc în data de 22 septembrie și va fi apoi difuzată integral pe Facebook în ziua de 26 septembrie.

Agenda evenimentului arată astfel:

Începând cu ora 14, timp de cinci minute, d-na Cristina Cionga, directorul de Afaceri Europene al APPR, care este și moderatorul întâlnirii, va face o scurtă prezentare, apoi va oferi microfonul Excelenței Sale dl.Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA la București. Va urma replica reprezentantului MADR.

De la ora 14,25 se va intra în partea specializată a conferinței. Dr. Petra Jorasch, reprezentantul Euroseeds, va vorbi despre nevoia europeană de inovație în ameliorarea plantelor.

Pentru completarea tabloului, Dr. Diane Wray-Cahen, Foreign Agricultural Service, USDA, va creiona o perspectivă globală a abordărilor de reglementare pentru biotehnologii de precizie în ameliorare.

Despre nevoia de inovare în agricultură pe care o simt fermierii europeni va vorbi d-na Dominique Dejonckheere, reprezentantul Copa-Cogeca.

Concluziile prezentărilor vor fi trase în cursul unei discuții dintre Dr. Toma Dinu, ca reprezentant al Agrobiotechrom, Alina Crețu, director executiv APPR și Maria Cârjă, vicepreședinte AISR. Discuția va fi moderată de d-na Cristina Cionga.

Evenimentul se va încheia la ora 15,40.

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube