Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

EuropaBio lansează înscrierea pentru competiţia „Most Innovative European Biotech SME Awards 2016”

2016-05-10 22:14:29

Bruxelles, 3 mai 2016: EuropaBio, Asociația Europeană pentru Bioindustrii, invită companiile mici și mijlocii din Europa, care activează în domeniul biotehnologiilor, să se înscrie în cea de a 7-a ediție a cursei pentru Premiul „Biotech - cea mai inovativă IMM europeană în 2016” - o inițiativă anuală unică de recunoaștere a inovației în domeniul biotehnologiei și a contribuției ei la dezvoltarea societăţii. În funcție de domeniul lor de activitate, IMM-urile se pot înscrie în una dintre cele trei categorii: asistență medicală, biotehnologie agricolă sau biotehnologie industrială. Cererile trebuie să fie trimise online la biotechSMEawards.eu, înainte de 27 iunie 2016. Câte două companii vor fi preselectate în fiecare categorie, de către un juriu format din experți în biotehnologii. Câștigătorii vor fi desemnaţi în cadrul unui eveniment ce va fi organizat în cursul „Săptămânii Europene Biotech”, la sfârșitul lunii septembrie. Fiecare câștigător va premiu cec de 10.000 € și doi ani gratuitate ca membru EuropaBio (cel din urmă premiu se va acorda celor clasaţi pe locul secund).

Rațiunile premierii IMM-urilor din domeniul biotehnologiei în Europa

Potrivit Comisiei Europene, "întreprinderile mici și mijlocii sunt coloana vertebrală a economiei europene. Ele reprezintă 90% din totalul întreprinderilor din UE. In ultimii cinci ani, ele au creat în jur de 85% din noile locuri de muncă și au utilizat două treimi din totalul forței de muncă din sectorul privat din UE". Cu alte cuvinte, meritele IMM-urilor și liderii lor în materie de inovare ar trebui să fie recunoscuţi și recompensaţi.

Biotehnologia întruchipează modul în care știința și descoperirile științifice pot fi aplicate pentru a răspunde la problemele curente. De la noi terapii, care pot aborda probleme medicale încă nerezolvate ori lupta impotriva epidemiilor şi bolilor rare, procesele industriale care utilizează materii prime din surse regenerabile în loc de petrol brut, la culturi rezistente la secetă, care permit agricultorilor din întreaga lume să hrănească mai multe persoane, în condiții climatice din ce în ce mai aspre, biotehnologiile aduc tot mai multe beneficii economice, sociale și de mediu.

Premiile au devenit una dintre principalele inițiative din calendarul european in domeniul biotehnologiei, cu peste 150 de IMM-uri concurente de-a lungul anilor. Poveștile lor de succes pot fi citite online pe biotechSMEawards.eu.

Juriul

Experții care fac parte din juriu sunt persoane implicate efectiv în domeniul biotehnologiei, dar și dintre acelea care fac ca această știință să fie înţeleasă ori activează pentru finanțarea ei sau a dezvoltării cadrului de reglementare și politic în care IMM-urile europene din domeniul biotehnologiei funcționează. Ei vor aprecia potențialul inovativ al fiecărui IMM înscris în concurs pentru viitorul Europei şi vor selecta finaliştii.

Tom Saylor este președintele EuropaBio și membru al consiliului director al Arecor Ltd. Un antreprenor în domeniul biotehnologiei în serie, Tom a fost, de asemenea, şi unul dintre principalii negociatori comerciali pentru Statele Unite, în timpul Rundei Tokyo. El este absolventul unui MBA la Universitatea Harvard, are studii de doctorat în biologie moleculara la Institutul de Psihiatrie Max Planck din Munchen și o diplomă în biologie moleculară de la Institutul de Tehnologie din Georgia.
Kay Swinburne, este unul dintre reprezentanţii galezilor în Parlamentul European, cu un doctorat în domeniul cercetarii medicale la King’s College din Londra, precum și un MBA și o carieră în domeniul asistenței medicale şi financiare internaționale.
Philippe De Backer, secretar de stat în guvernul Belgiei, a fost membru al Parlamentului European şi are un doctorat în Biotehnologie la Universitatea din Gent și o carieră în investiții în domeniul biotehnologiei.
Jos B. Peeters, Managing Partner la Capricorn Venture Partners, are doctoratul în Fizica Solidelor, obţinut la Universitatea din Leuven şi este fondator al Capricorn Venture Partners în 1993.
Nathalie Moll, Secretarul General al EuropaBio, este cercetător ştiinţific în domeniul biotehnologiei și Biochimiei la Universitatea St. Andrews şi are o experiență de 20 de ani în industria biotehnologiilor și a instituțiilor adiacente.

Premiile pentru participanţi

În afară de cecul de 10.000 € și doi ani de gratuitate ca membru EuropaBio, câștigătorii vor primi recunoaşterea şi admiraţia publică a valorii lor în cadrul ceremoniei de premiere. Acest lucru se va petrece în data de 27 septembrie, la Bruxelles, în timpul unui eveniment de o zi dedicat IMM-urilor din domeniul biotehnologiei, în cadrul Săptămânii Europene Biotech.
Cu ocazia evenimentului, reprezentantii IMM-urilor vor putea avea discuţii cu experți din domeniul evaluării riscurilor de capital, ai Agenției Europene pentru Medicamente, ai Băncii Europene pentru Investiţii cu privire la subiecte-cheie, inclusiv finanțarea, proprietatea intelectuală, Protocolul de la Nagoya și accesul pe piață.

Termenul limită pentru înscriere

IMM-urile interesate să intre în competiție sunt invitate să se înscrie până la 27 iunie 2016 pe site-ul biotechSMEawards.eu.

Pentru solicitări, vă rugăm să contactați:

Cosmin Popa

Manager Comunicații și Asociații Naționale EuropaBio

c.popa@europabio.org

Tel .: +32 2 739 11 73

Mob .: +32 499 906 129

Tom Saylor, președinte al Platformei EuropaBio pentru IMM-uri, spunea:"Creșterea vizibilității companiilor din biotehnologie, inovatoare din Europa, atât în mod colectiv, cât și individual, oferă posibilitatea de a demonstra potențialul enorm al antreprenorilor noștri în acest sector. Finaliştii nu se vor bucura doar de beneficiile de membru EuropaBio, inclusiv cea mai extinsă rețea de companii din sectorul biotehnologiei, dar, de asemenea, de șansa de a demonstra capacitățile lor potențialilor parteneri, investitori și colaboratori. Finaliștii din trecut au arătat că acest premiu poate oferi o platformă de acces la resurse și o publicitate care poate contribui la succesul lor în viitor. "

Despre EuropaBio și platforma ei pentru IMM-uri

EuropaBio este Asociația Europeană a bioindustriilor. Membrii noștri sunt implicați în cercetarea, dezvoltarea, testarea, producţia si comercializarea de produse biotehnologice şi a tehnologiilor în domeniul sănătăţii umane şi animale, diagnosticare, bioinformatică, produse chimice de protecție a culturilor, agriculturii, industriei alimentare și de produse și servicii ecologice. EuropaBio numără, de asemenea, un număr de asociații naționale în domeniul biotehnologiei, în calitatea lor de membru, care la rândul lor, reprezintă mai mult de 1800 de IMM-uri din domeniul biotehnologiei.

Platforma pentru IMM-uri a EuropaBio concentrează activitățile sale pe evidențierea provocărilor și constrângerilor financiare cu care IMM-urile ce activează în domeniul biotehnologiilor se confruntă, precum și elaborarea recomandărilor de politici pentru a optimiza instrumentele de finanțare ale UE și ale statelor membre în această zonă. Platforma pentru IMM-uri reunește directori generali ai IMM-urilor, reprezentanţi ai asociațiilor naționale Biotech, ai corporaţiilor financiare și băncilor private, ai instituțiilor financiare europene, reprezentanți ai CE și ai altor părți interesate în domeniu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube