Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

EFSA a dat aviz favorabil unui nou hibrid de porumb MG

18/01/2018 by: admin

La cererea autorităților germane, Grupul pentru organisme modificate genetic (GMO) al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a publicat avizul științific privind siguranța unui hibrid de porumb modificat genetic ce include șase linii diferite: Bt11 × MIR162 × MIR604 × 1507 × 5307 × GA21 și subcombinările sale, independent de originea sa.

Panelul OMG a evaluat anterior cele șase linii individuale și 22 din subcombinările lor și nu a identificat nici o problemă de securitate. Nu au fost găsite date noi despre liniile individuale sau cele 22 de combinații ale acestora, care ar putea duce la modificarea concluziilor inițiale privind siguranța acestora.

Echipa specializată a EFSA a concluzionat că cele șase linii de porumb sunt la fel de sigure și echivalente din punct de vedere nutrițional ca omologul lor convențional.

Scopul analizei este evaluarea siguranței utilizării în produsele alimentare și hrana pentru animale, importul și prelucrarea în Uniunea Europeană.

Caracterizarea moleculară, analiza comparativă (caracteristicile agronomice, fenotipice și compoziționale) și rezultatul evaluării toxicologice, alergene și nutriționale arată că combinația liniilor de porumb și proteinele recent exprimate în ele nu indică riscuri legate de siguranța alimentară sau de utilizarea în hrănirea animalelor.

Având în vedere absența amenințărilor privind siguranța alimentelor la acest hibrid, Comitetul OMG consideră că nu este necesară monitorizarea acestor produse după introducerea lor pe piață.

Articolul original este disponibil pehttps://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2019.5635

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube