Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

DuPont educă publicul în ameliorarea de precizie a plantelor

18/01/2018 by: admin

Compania DuPont Pioneer a început o amplă campanie de promovare a instrumentului de editare a genei CRISPR-Cas9, în cadrul Fresh Summit.
Cu această ocazie, Neal Gutterson, vicepreședintele pentru cercetare și dezvoltare al concernului, a apreciat că un obstacol cheie cu care se confruntă noua tehnologie este acceptarea ei de către consumatori. "Suntem o companie care interacționează în primul rând cu fermierii", a declarat el. "Am regândit puțin acest lucru și acum știm că trebuie să angajăm mai mult consumatorul".
Compania dorește să înțeleagă ce provoacă îngrijorarea oamenilor referitor la culturile modificate genetic și a organizat câteva grupuri de discuții pentru a afla acest lucru.
Încă de la începutul acestui proces de învățare, DuPont intenționează mai degrabă să comunice beneficiile CRISPR pentru consumatori, decât să se concentreze asupra celor pentru agricultori.
„Oamenilor obișnuiți, care merg la un magazin alimentar, poate că nu le pasă că editarea genei oferă un randament mai mare sau o cultură mai rezistentă la anumite boli sau dăunători, însă ar putea aprecia că tehnologia poate permite unui fermier să utilizeze mai puține pesticide și mai puțină apă, de exemplu”, a apreciat Gutterson. Apoi a mai adăugat:„CRISPR poate fi, de asemenea, utilizat pentru a îmbunătăți nutriția și termenul de valabilitate”.
„CRISPR nu este un instrument deosebit de dificil de utilizat”, a afirmat Gutterson, menționând că totul începe cu o cunoaștere a genomului plantei pe care o companie vrea să o editeze. "Aceste obstacole nu mai sunt foarte mari", a mai spus responsabilul, observând că există deja genomi de referință pentru unele culturi. „Cel mai mare obstacol, cred, este de a cunoaște cu adevărat ce gene dezvoltă fiecare caracteristică”.
El a subliniat că CRISPR nu adaugă gene de la alte organisme. În schimb, tehnologia oferă mult mai rapid aceleași rezultate care ar putea fi obținute prin încrucișarea tradițională a plantelor.
Deoarece mulți consumatori nu sunt familiarizați cu procesul, probabil va fi necesară o muncă de educație semnificativă, pentru a-i face să accepte produsele obținute astfel, apreciază vicepreședintele Du Pont.
În prezent, pe piață există foarte puține produse proaspete editate genetic, dar totuși numeroase companii menționează pe etichetă că produsele nu fac parte din categoria OMG, doar pentru că știu că astfel de mențiuni sunt căutate de către consumatori.
OMG-urile au fost intens blamate în mass-media și de către activiștii de mediu, chiar dacă oamenii de știință nu au evidențiat până acum probleme de siguranță în privința acestora.

Articolul original este disponibil pe www.agweb.com/article/dupont-aiming-to-engage-consumers-on-genetically-edited-crops/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube