Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

După opt ani de mandat, Barack Obama a început să vorbească despre OMG-uri

18/01/2018 by: admin

După ce timp de opt ani, cât a fost președinte, a evitat în mod constant să vorbească despre OMG-uri și folosirea lor în alimentație, Barack Obama a abordat recent acest subiect într-un interviu televizat.
"Această dezbatere despre alimentele modificate genetic este, știu, foarte controversată", a spus Obama. "Abordarea pe care am avut-o când am fost președinte al Statelor Unite a fost exact aceeași ca și în ceea ce privește schimbările climatice: am lăsat știiunța să fie cea care să-mi ghideze politicile. La fel și acum, încerc să las știința să-mi determine atitudinea față de producția de alimente și de noile tehnologii".
"Adevărul este că umanitatea a făcut mereu modificări genetice", a adăugat el. "Orezul sau porumbul sau grâul pe care le mâncăm nu arată deloc ca porumbul sau orezul sau grâul de acum 1000 de ani", a mai spus fostul președinte.
"Dezbaterea privind OMG-urile care a avut loc atât în Statele Unite, cât și în Europa, m-a îngrijorat adesea pentru că uneori discuțiile au fost pur și simplu întrerupte, în loc să se vorbească despre ceea ce tocmai se întâmplă, despre ceea ce arată faptele", a adăugat Obama.
O analiză realizată în două decenii de cercetare și peste 900 de studii realizate de Academia Națională de Științe până în 2016 nu au evidențiat faptul că alimentele modificate genetic reprezintă un pericol pentru sănătatea umană. Mai mult de 275 de agenții independente au concluzionat, în mod similar, că alimentele modificate genetic nu pun probleme de siguranță sau sănătate care nu sunt apar și în cazul alimentelor organice sau altor alimente convenționale și, în unele cazuri, oferă beneficii ecologice. Dar activiștii de mediu susțin că nu se cunoaște suficient despre OMG-uri.
La începutul dezbaterii, Obama a susținut necesitatea de a ține seama de interesele fermierilor în adoptarea și aplicarea politicilor de mediu.
"În măsura în care poți arăta fermierilor mici și mijlocii modalități de a face lucrurile mai bine, care le vor salva banii sau, cel puțin, nu vor costa bani, vor fi bucuroși să adopte unele dintre aceste noi procese și noi sisteme, " a spus el. "Dar dacă ceea ce văd este că puneți problemele de mediu înaintea intereselor lor economice, atunci ei vor rezista", a opiniat fostul președinte al SUA.
Dezbaterea televizată în care Barack Obama a făcut aceste afirmații a avut loc la încheierea Summit-ului Global pentru Inovație Alimentară în Domeniul Semințelor și al Chipsurilor, care a avut loc în luna mai, la Milano.

Articolul original este disponibil pe https://geneticliteracyproject.org/2017/05/10/video-obama-gmos-humanity-

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube