Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Descifrarea genomului nuciferelor, o cale pentru arbori mai rezistenți la dăunători

18/01/2018 by: admin

California produce 99% din nucile cultivate în Statele Unite. Noi cercetări, însă, ar putea oferi un impuls major acestei industrii, generând o creștere de 1,6 miliarde de dolari. Acest lucru ar fi posibil prin combaterea mai eficientă a agenților patogeni provenind din sol, care acum afectează pe cei mai mulți dintre cei 4.800 de cultivatori din California.

Într-un nou studiu, o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Davis, California și de la Serviciul de Cercetare Agricolă al USDA au folosit o abordare unică pentru a secvenția genomului nucilor englezi și pe cel al rudelor lor sălbatice din America de Nord, prin utilizarea posibilităților oferite de două tehnologii de ultimă oră: secvențierea ADN cu citire lungă și cartografierea optică a genomului. Secvențele de genom rezultate sunt considerate a fi de cea mai înaltă calitate din câte au fost asamblate vreodată la o plantă perenă lemnoasă.

 

Această abordare ar putea fi aplicată și secvențierii genomului altor copaci, deschizând ușa unei mai bune înțelegeri a hărților genetice ale migdalilor, pecanilor, fisticului și strugurilor. "Ca și nucul, aceste alte culturi se polenizează în mod natural și, prin urmare, sunt foarte variabile", a declarat Jan Dvorak, co-investigator principal și profesor de genetică la Departamentul de Științe ale Plantelor de la UC Davis. "Variabilitatea ne-a complicat întotdeauna foarte mult capacitatea de a produce o secvență genomică de înaltă calitate pentru astfel de culturi, dar aceste noi tehnologii o fac acum posibilă", a adăugat Dvorak.

În California, nucile sunt cultivate comercial folosind portaltoi aleși special pentru capacitatea lor de a tolera diverse boli transmise prin sol.

„Am ales să încrucișăm soiul de nuc englezesc utilizat pe scară largă cu nuc negru Texas, din cauza rezistenței sale native la mai multe boli cu transmitere prin sol și la nematodele rădăcinilor, care sunt cele mai grave amenințări pentru nuc în California“, a declarat Dan Kluepfel, de la USDA-ARS, cercetător principal în proiectului de dezvoltare a nucilor-port-altoi.

Secvențele asamblate ale genomului celor două specii de nuc vor ajuta, de asemenea, cercetătorii să identifice markerii genetici pe care crescătorii îi pot utiliza pentru a dezvolta noi soiuri cu rezistență patogenă îmbunătățită și împotriva dăunătorilor.

 

Articolul original este disponibil pe https://www.plantsciences.ucdavis.edu/news/deciphering-walnut-genome-findings-could-lead-new-walnut-varieties

 

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube