Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Cum rapița înlocuiește somonul

18/01/2018 by: admin

Compania Nuseed, în colaborare cu Organizația de Cercetare Științifică și Industrială a Commonwealth-ului și Corporația de Cercetare și Dezvoltare a Cerealelor din Australia, a finalizat dezvoltarea unui nou tip rapiță modificată genetic cu un profil unic, care include acizi grași Omega-3 cu lanț lung. Acest profil oferă avantaje substanțiale în materie de nutriție și aprovizionare, cu niveluri mai mari de DHA, care asigură elementele esențiale pentru sănătatea oamenilor și a peștilor. Uleiul rezultat din această plantă este o sursă de Omega-3 produsă pe uscat, care va ajuta la abordarea limitărilor uleiului de pește.

În prezent cea mai importantă sursă de uleiuri Omega-3 este somonul. Acesta sintetizează uleiul prin consumul celor mai mici pești grași din lanțul alimentar, inclusiv hamsii și heringi, care, la rândul lor, îl obțin din alge. Cercetările privind utilizarea rapiței ca producător al uleiului Omega-3 au dat început în 2011. Rezultatele comerciale s-au obținut în urma cultivării a 14.000 de hectare de rapiță în Statele Unite, semănate în 2019. Omega-3 produsă din rapiță va fi disponibilă în curând pentru acvacultură și pentru hrana umană.

"Industria acvaculturii, care consumă aproximativ 500.000 de tone de ulei de pește pe an, va privi această dezvoltare ca pe o alternativă durabilă", explică Benita Boettner, directorul general global al Nuseed Omega-3. „Segmentul de nutriție umană este, de asemenea, o piață de mare valoare pentru uleiul nostru bogat în DHA și considerăm că există un mare interes din partea consumatorilor”, a mai adăugat ea.

Omega-3 Nuseed este prima sursă de acizi grași Omega-3 cu lanț lung obținut de la plante. Din uleiul acestui tip de rapiță se vor produce furaje pentru acvacultură (gama Aqueaterra) și produse pentru nutriția umană (linia Nutriterra), ambele cu ingrediente brevetate, care oferă o sursă durabilă de nutrienți esențiali Omega-3 ca alternativă la uleiul de pește. În acest fel, cercetătorii contribuie la reducerea presiunii asupra populației de pești sălbatici la nivel mondial, care reprezintă cea mai comună sursă de Omega-3.

Mai multe informații sunt disponibile pe https://geneticliteracyproject.org/2020/06/02/omega-3-gmo-canola-oil-poised-to-reduce-overfishing-ready-for-sale-into-global-aquaculture-market/?mc_cid=dce54a24a3&mc_eid=f2025e9b8e și pe https://nuseed.com/us/omega-3_beyondyield/

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube