Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Cultivatorii europeni de orez cer acces la biotehnologii

18/01/2018 by: admin

 

La începutul lunii aprilie, la Valencia, în Spania, a avut loc Forumul Internațional al Orezului. În cadrul acestei reuniuni a fost adoptată o declarație, adresată Comisiei Europene:

„Cultivarea orezului în Europa se confruntă cu o gamă largă de provocări. Sectorul european de orez s-a adunat la Valencia și a convenit asupra următoarelor cerințe:

Etichetare:

Este absolut necesară, din partea Comisiei Europene, stabilirea etichetării obligatorii, cu o indicație clară a originii produsului și a metodei de producție utilizate. Tot orezul produs în UE ar trebui să fie etichetat așa cum s-a procedat deja în sectorul produselor lactate. Această măsură ar ajuta consumatorii să diferențieze și să îmbunătățească cu ușurință specificitatea și originea soiurilor de orez.

Produse pentru protecția plantelor:

Constrângerile crescânde impuse de legislația europeană privind utilizarea produselor de protecție a plantelor îngreunează lupta împotriva dăunătorilor și bolilor. Autoritățile ar trebui să regândească schema conform datelor științifice înainte de eliminarea a produselor, pentru a diminua influența evidentă a viziunilor puternic ideologice.

Considerăm o prioritate simplificarea reglementărilor împovărătoare prin armonizarea legislației din statele membre cu privire la autorizarea substanțelor active. Este urgent să se reglementeze normele pieței pentru a evita costurile diferite ale aceluiași produs fitosanitar în statele membre. Prețurile ar trebui să fie publicate anual înainte de 31 ianuarie.

Facem apel la UE să nu accepte importurile de orez tratat cu produse interzise în Europa.

Cercetare și inovare

Susținem dezvoltarea unor soiuri noi și mai performante, adaptate mai bine la tendințele pieței și rezistente la dăunători și boli, cum ar fi Pyricularia oryzae. Pentru a dezvolta noi soiuri, trebuie să avem acces la noi tehnici de editare genetică, cum ar fi CRISPR, care sunt utilizate cu succes în alte țări producătoare. Solicităm o abordare științifică, care să stimuleze cercetarea și inovarea în biotehnologie.”

 

Textul original al declarației este disponibil pe http://www.avaasaja.org/index.php/de-interes/actividades/item/7447-declaration-international-rice-forum-vlc

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube