Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Cultivatorii europeni de cartofi salută studiul CE asupra NGT

2021-07-02 14:37:39

Europatat, Copa-Cogeca, Euroseeds și Starch Europe au lansat săptămâna trecută o declarație co-semnată în care susțin concluziile unui studiu al Comisiei UE, spunând că legislația actuală privind OMG-urile din UE „se confruntă cu provocări clare de implementare și scop”.

Asociațiile spun: „Salutăm cu tărie intenția Comisiei de a iniția o acțiune politică pe termen scurt asupra plantelor derivate din mutageneză și cisgeneză vizate. Sperăm că o astfel de inițiativă politică va crea un mediu mai favorabil inovării pentru produsele rezultate din aceste metode de reproducere, menținând în același timp standardele înalte ale producției de alimente și furaje din UE. ”

În plus, aceștia subliniază că noile tehnici genomice (NGT) în reproducerea cartofilor „permit crescătorilor să dezvolte plante similare cu cele care provin din metodele convenționale de reproducere tradiționale, dar mai rapid și într-un mod mai precis. Prin urmare, acestea sunt instrumente importante care permit cererilor pieței, care se schimbă considerabil pe o perioadă de zece ani, și diversele nevoi ale fermierilor și ale consumatorilor să fie satisfăcute mai eficient. ”

Asociațiile își încheie declarația spunând că salută intenția Comisiei de a iniția o acțiune politică pe termen scurt asupra plantelor derivate din mutageneză și cisgeneză vizate. „Sperăm că o astfel de inițiativă politică va crea un mediu mai favorabil inovării pentru produsele rezultate din aceste metode de creștere, menținând în același timp standardele înalte ale producției de alimente și furaje din UE. Având în vedere că discuțiile privind statutul noilor tehnici genomice s-au întins pe parcursul a mai bine de zece ani și au fost rezumate abia acum în rezultatul studiului NGT, mizăm pe sprijinul Comisiei Europene, al Parlamentului European și al statelor membre pentru acțiuni politice imediate cu privire la concluziile studiului NGT. ”

Declarația integrală este disponibilă pe https://agfstorage.blob.core.windows.net/misc/FP_com/2021/06/25/Euro.pdf

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube