Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

CRISPR Cas9 a permis îmbunătățirea rezistenței la stres a orezului

18/01/2018 by: admin

Cercetătorii Academiei Chineze de Științe au comunicat că, după studiile realizate de ei, pierderea locusului Paraquat Tolerance 3 (PQT3) din genomul orezului conferă o rezistență mai bună la stresul abiotic și crește randamentul culturilor. Rezultatele acestei cercetări au fost publicate în bioRXiv a Laboratorului Cold Spring Harbor.

Plantele au dezvoltat mecanisme sofisticate și eficiente pentru a face față stresului de mediu. Pentru a echilibra răspunsul la creștere cu răspunsul la stres, plantele au un și mecanism de dezactivare a reacțiilor la stres. Acesta este „pornit” atunci când nivelul de stres este scăzut, arată rezultatele studiului.

Într-un studiu anterior, a fost dezvăluit faptul că mecanismul de deconectare menționat este conferit de PQT3. Atunci când este eliminat, rezistența la stresul abiotic este îmbunătățită. Pentru a verifica dacă omologul de orez OsPQT3 este conservat funcțional, s-au folosit tehnicile CRISPR-Cas9 pentru a genera trei mutanți.

Rezultatele au arătat că mutanții OsPQT3 au prezentat o rezistență îmbunătățită la stresul salin și oxidativ. Mai mult, mutanții au arătat performanțe agronomice mai bune, atât în condiții de seră, cât și pe teren, în comparație cu tipul sălbatic sub stres salin. Conform rezultatelor, locusul PQT3 ar putea fi un potențial pentru obținerea soiurilor cu rezistență îmbunătățită la stres, folosind tehnologia de editare a genelor.

Articolul original este disponibil pe https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.02.22.961151v1.abstract

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube