Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

COMUNICAT EUROPABIO: Ombudsmanul acuză Comisia Europeană de "administrare defectuoasă" în cazul OMG-urilor

2016-01-19 14:00:35

Ombudsmanul european Emily O'Reilly, care se ocupă cu investigarea plângerilor cu privire la cazuri de administrare defectuoasă de către instituțiile și organismele Uniunii, a hotărât că în perioada 2012 - 2014 Comisia Europeană a eșuat în mod repetat să atingă termenele limită stabilite conform legii pentru procesarea aplicațiilor privind importul de organisme modificate genetic (OMG) pentru alimente și furaje și nu a luat deciziile necesare într-un interval de timp rezonabil.

"Aceste eșecuri constituie o administrare defectuoasă", a explicat O'Reilly.

"Salutăm decizia Ombudsmanului și recunoașterea faptului că dificultățile politice nu pot justifica administrarea defectuoasă. Este încurajator să vedem că în ultimele luni Comisia și-a îmbunătățit termenele și așteptăm cu nerăbdare ca aceasta să aprobe produsele în concordanță cu obligațiile sale legale", a declarat Nathalie Moll, secretar general al EuropaBio.

EuropaBio a cerut de repetate ori Comisiei să mențină funcțional și predictibil sistemul de aprobare al organismelor modificate genetic, având în vedere că mărfurile modificate genetic continuă să fie substanțiale în Uniunea Europeană. Luând în considerare dependența ridicată de importuri, este crucial pentru Uniunea Europeană să evite nesincronizarea aprobărilor și riscurile întreruperii comențului.

Industria biotehnologică crede cu fermitate că cel mai evident și mai accesibil generator al inovației, locurilor de muncă și al dezvoltării este aprobarea produselor noi sigure, asigurând protecția consumatorului și oferind în același timp industriei consistența de care nevoie pentru a funcționa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube