Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

COMUNICAT EUROPABIO: Fermierii și consumatorii beneficiază de pe urma proprietății intelectuale

2015-12-09 13:39:51

"Fermierii europeni au nevoie de știință și de tehnologie pentru a rămâne competitivi", a declarat europarlamentarul Paul Rübig, gazda evenimentului EuropaBio pe tema beneficiilor care pot fi obținute prin intermediul protecției patentelor invențiilor asociate cu plantele, organizat ca parte a Ediției a VII-a a Summitului European pentru Inovație.

"Pentru a aduce pe piață produse agricole inovative, instituțiile publice și companiile private, inclusiv întreprinderile mici și mijlocii, necesită protejarea proprietății intelectuale", a mai adăugat Rübig.

Metodele moderne de înmulțire a plantelor ne permit să dezvoltăm varietăți mai productive, mai eficiente și mai prietenoase cu mediul înconjurător, lucru care este în avantajul fermierilor, consumatorilor și al mediului. Beneficiile sunt clar evidențiate în studiul recent realizat pe Ogura, o tehnologie de ultimă generație dezvoltată de Institutul Național Francez pentru Cercetare Agricolă care permite producția de varietăți de rapiță cu un randament mai mare. Studiul a scos, totodată, la iveală faptul că, doar în Franța, Ogura a fost adoptată de 83% dintre fermieri și că generează circa 1 miliard de euro, sumă din care 75% merge către fermieri și consumatori.

"Studiul ne arată clar că fermierii și consumatorii beneficiază cel mai mult de pe urma proprietății intelectuale", a declarat Beat Späth, directorul departamentului pentru biotehnologii agricole al EuropaBio. "Mai mult, este esențial pentru cercul inovației în care inventatorii investesc decenii și milioane de euro pe cercetare și dezvoltare și necesită un profit pentru această investiție", a mai adăugat Späth.

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube