Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

China, candidat la clubul marilor producători de OMG

18/01/2018 by: admin

China pare a-şi dori să devină un producător însemnat de culturi obtinute prin biotehnologie. Aceasta este concluzia care se poate trage, judecând după ultimele evoluţii. Miercuri, ministrul chinez al agriculturii a anunţat că, în următorii ani, ţara sa intenţionează sa mărească puternic atât numărul plantelor modificate genetic pe care le cultivă, cât şi suprafeţele destinate acestor culturi.

 

Aceasta ar fi o cotitură bruscă a Chinei în politica faţă de OMG-uri, atâta vreme cât, până acum doar două astfel de produse – o varietate de bumbac rezistent la insecte şi papaya rezistentă la virus – erau admise. China este un mare consumator de culturi modificate genetic, soia, porumb, bumbac și rapiță putând fi deja importate, ca materii prime și ca ingrediente în produsele prelucrate. Importurile de sfeclă de zahăr prelucrată sunt, de asemenea, permise.

Liao Xiyuan, un înalt oficial al ministerului agriculturii, a precizat că, în următorii cinci ani, Guvernul va susţine cercetările pentru obţinerea de orez şi grâu modificate genetic. Afirmaţiile sale sunt întărite de faptul că, la sfârşitul lunii februarie a.c., compania chineză controlată de stat ChemChina a achiziţionat firma elveţiană Syngenta. Aceasta din urmă este unul dintre liderii mondiali ai producţiei de inputuri agricole, inclusiv organisme modificate genetic.

Deşi două treimi din statele UE au interzis la sfârşitul lui 2015 cultura plantelor modificate genetic pe teritoriul lor, pe plan mondial aceste culturi continuă să ocupe noi şi noi teritorii. În 2014, seminţe modificate genetic au fost semănate pe 181,5 milioane ha, adică o suprafaţă echivalentă cu de cinci ori suprafaţa Germaniei. În 2015, seceta  din Africa de Sud şi scăderea importantă a preţurilor produselor agricole a condus la prima scădere din istoria culturilor plantelor modificate genetic – cu un procent.

La ora actuală,Statele Unite deţin cele mai mari suprafeţe folosite pentru culturi modificate genetic. Alte cinci economii emergente realizează aproximativ jumătate din toate culturile modificate genetic din lume: Brazilia, Argentina, India, China și Africa de Sud.

Şi, apropo de dubla măsură cu care CE tratează OMG-urile, unul dintre cei mai mari importatori de soia modificată genetic este UE, care cumpără de pe piața mondială echivalentul a peste 60 kg/locuitor!

Mai multe informaţii puteţi găsi pe http://m.dw.com/en/china-to-greatly-expand-gm-crops/a-19185532

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube