Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Cercetătorii din Florida oferă noile limes mov

18/01/2018 by: admin

 

Grație câtorva mici mutații genetice, cocktailul dumneavoastră marguerita ar putea, foarte curând, să  capete o subtilă tușă de lavandă și, de asemenea, să fie benefic pentru sănătate. Cel puțin așa susțin cercetătorii Centrului de Cercetare și Educație în Domeniul Citricelor de la Universitatea din Florida. Ei au modificat codul genetic al limetelor (limes-ului), ceea ce face acest fruct mai rezistent și mai sănătos. În plus, a rezultat și o culoare nouă. Cercetătorii vor publica rezultatele acestui studiu în numărul din ianuarie al Buletinului Oficial al Societății Americane de Științe Horticole, potrivit unui comunicat de presă.

 

Limes-ul a primit o nuanță nouă, mov, de la niște molecule numite antocianine. Aceleași molecule sunt responsabile de culoarea specifică a afinelor și a vinului roșu. Prin adăugarea unor gene de la struguri negri și portocale roșii la limetelor mexicane, cercetătorii au creat un lămâia verde care ar putea sintetiza propriile sale antocianine. Cercetătorii au observat că noile gene au schimbat, de asemenea, culoarea rădăcinilor și frunzelor noului arbust.

Nu s-a spus încă dacă modificările genetice au schimbat și aroma limes-ului, dar acestea ar putea fi mai bun pentru sănătatea consumatorilor. Studiile anterioare au arătat că antocianinele sunt antioxidanti puternici care pot reduce probabilitatea apariției cancerului, a bolilor de inimă, obezității și diabetului.

Acest nou tip de limete ar putea avea, de asemenea, o mare influență asupra industriei de citrice din Florida. Acest stat, deși produce multe dintre cele mai populare soiuri de portocale și grapefruit, nu are o climă prea prielnică pentru portocalii roșii. De ani de zile, cultivatorii de portocale din Florida au încercat să găsească o cale de a aclimatiza această varietate de citrice, dar nu au găsit încă o cale.

Aceste lămâi verzi modificate genetic, care conțin gene de portocală roșie, ar putea reprezenta primul pas spre dezvoltarea unui nou tip de citrice portocalii, care ar putea să crească în climat cald și umed din Florida. Adăugarea de portocale roșii pe lista de citrice produse în Florida, ar putea oferi un punct luminos într-un prognostic sumbru pentru industrie. Pe măsură ce culturile de citrice din Florida sunt din ce în ce mai amenințate de bacterii, fermierii sunt mai deschiși la varietăți rezistente la boli ale arbuștilor. Această atitudine ar putea să fie de bun augur pentru versiunile modificate genetic de portocale roșii. În cazul în care acestea s-ar putea dezvolta în condiții de căldură și umiditate din Florida, ar duce la creșterea randamentelor și a veniturilor agricultorilor.

Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă si consumatorii vor fi la fel de entuziaști.

Fotografii ale noului tip de limes, ca și varianta originală a articolului, sunt disponibile pe http://www.popsci.com/genetically-modified-limes-are-purpler-and-more-healthful

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube