Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Cercetarea de la Clemson University dorește noi soiuri de gazon MG

18/01/2018 by: admin

În lumea gazonului, OMG este un acronim care, probabil, va deveni parte a vocabularului cotidian pentru toți îngrijitorii de pajiști sau terenuri sportive.

Dr. Hong Luo de la Universitatea Clemson, profesor de genetică și biochimie, a primit recent o subvenție de o jumătate de milion de dolari de la Departamentul de Agricultură al SUA pentru a dezvolta un gazon îmbunătățit.

Cercetările se vor concentra pe dezvoltarea unor noi tipuri de gazon, care vor necesita mai puțină apă și vor fi mai tolerante la căldură, secetă și trafic. De asemenea, vor fi orientate și spre folosirea ca materie primă pentru hârtie și producția de biocombustibili. Considerată o buruiană, Luo crede că iarba poate crește mai bine în condiții precare de sol decât alte surse de biocombustibili, cum ar fi porumbul, și necesită mai puțină apă. Cercetătorul spune că iarba ar putea, în cele din urmă, să înlocuiască porumbul ca o sursă principală de biocombustibil.

Una dintre provocările care stau în calea gazonului modificat genetic este prevenirea răspândirii neintenționate a semințelor pe câmpurile din vecinătate.

Potrivit Universității Clemson, abordarea lui Luo spre a insera genele proiectate este de a integra două sisteme specifice de recombinare a ADN-ului cu mecanisme de inducție a sterilității în produsul transgenic final. Când polenizează încrucișat cele două linii din laborator, anumite gene se vor activa și altele vor fi eliminate, rezultând o nouă linie genetică care este complet sterilă și mai rezistentă la stres. Aceste noi plante nu vor produce polen sau semințe, ceea ce face imposibilă răspândirea genelor modificate în sălbăticie, potrivit lui Luo.

Omul de știință anticipează să aibă o nouă linie modificată genetic, pregătită pentru testare la sfârșitul proiectului de cercetare de patru ani. Dacă totul merge bine, noua linie transgenică ar fi gata în 2023 pentru testele de câmp ale Departamentului Agriculturii din SUA (USDA), înainte de a putea fi comercializată.

Articolul original este disponibil pe https://www.turfnet.com/news.html/clemson-research-could-yield-new-gmo-turf-varieties-r1307/ 

Luo are experiență prealabilă cu procesul OMG. Înainte de a intra în facultatea Clemson, a fost directorul cercetării la HybriGene Inc., unde a condus la dezvoltarea primului gazon, conceput genetic, sigur pentru mediu, steril și rezistent la erbicid. El a ajutat, de asemenea, la crearea unei noi metode pentru producția de culturi hibride folosind sisteme specifice de recombinare a ADN-ului.

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube