Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Ceasul biologic controlează aproximativ trei sferturi din genele unei plante

18/01/2018 by: admin

Cercetările efectuate la Dartmouth College din Statele Unite au descoperit că ceasul biologic controlează aproximativ trei sferturi din genele plantelor alimentare cele mai populare. Studiul, publicat în revista eLife, poate ajuta cercetătorii să identifice gene care pot ajuta la îmbunătățirea creșterii și a rezistenței la stres atunci când o plantă se mută într-o regiune nouă sau dacă o plantă întâmpină schimbări în condițiile climatice.

Cercetările de la Dartmouth College arată cum recolta folosește răspunsuri interne la ciclul zi-noapte pentru a regla procese precum reproducerea, fotosinteza și reacțiile la condiții stresante. Echipa de cercetare a folosit secvențierea ARN pentru a identifica modul în care genele din Brassica rapa (o familie de plante care include varza chinezească, muștarul, napii, guliile și o multitudine de alte culturi alimentare) sunt controlate de mecanismul de sincronizare intern al plantei. Plantele au fost expuse la condiții normale cu zile calde și nopți reci. Au fost apoi îndepărtați din acest mediu și eșantionați pe o perioadă de două zile pentru a dezvălui care gene erau active ca răspuns la semnalele de la ceasul intern al plantei.

Cercetarea a constatat că mai mult de 16.000 de gene, aproximativ trei sferturi din toate genele plantei, sunt reglementate de ritmuri circadiene în absența luminii și a modificărilor de temperatură. Echipa a constatat, de asemenea, că copii suplimentare de gene sunt, de obicei, active în diferite momente ale zilei, din perechile lor de gene.

În plus față de aceste descoperiri, cercetătorii au mai constatat și că doar un membru al unei perechi de gene duplicate a răspuns, în general, la secetă. Acest lucru a condus la concluzia că aceeași duplicare a genelor responsabile de un ceas biologic mai sensibil creează, de asemenea, o mai mare rezistență la secetă.

Articolul complet este disponibil pe https://www.dartmouth.edu/press-releases/gene-pairs-biological-clock.html

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube