Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Ce spune Bill Gates, fondatorul gigantului Microsoft, despre organismele modificate genetic - VIDEO

18/01/2018 by: admin

Bill Gates, fondatorul gigantului american Microsoft și unul dintre cei mai bogați oameni din lume, finanțează și susține numeroase proiecte de inovație, printre care se numără și cele care duc la dezvoltarea organismelor modificate genetic.

Iată opiniile lui Bill Gates cu privire la plantele modificate genetic și despre noile tehnici de ameliorare a plantelor făcute publice într-un interviu acordat Wall Street Journal.


  • "Așa numitele OMG-uri sunt obținute prin modificarea genelor plantelor, iar acest lucru este realizat printr-o procedură de siguranță foarte minuțioasă"

  • "Este incredibil. Se reduce utilizarea pesticidelor, crește productivitatea, pot ajuta în lupta împotriva malnutriției prin fortifierea aportului de vitamine"

  • "Cred că pentru Africa aceste lucruri vor avea un impact masiv, în special în perspectiva schimbărilor climatice. Productivitatea și rezistența semințelor crește, în principal prin noile tehnici științifice"

  • "Editarea genelor permite ca acest lucru să fie realizat într-un mod mai precis decât în trecut, deci va accelera ritmul inovației"

  • "Europenii au decis că nu vor să folosească multe dintre aceste produse, ceea ce este în regulă pentru că ei nu se confruntă cu malnutriția și foametea. Dacă ei vor să plătească mai mult pentru un anumit tip de hrană nu este nicio problemă"

  • "Statele Unite, China, Brazilia le folosesc. Dacă vrem ca fermierii din Africa să își îmbunătățească nutriția și să fie competitivi pe piața mondială, atât timp cât toate măsurile de siguranță sunt luate, (n.r. omg-urile) sunt un lucru benefic, asemenea unei runde secunde a revoluției verzi"

  • "Cred că africanii vor alege opțiunea care le permite să aibă destulă hrană pentru populație"
Articol publicat de Simona Copaci- studentă în cadrul Facultății de Biotehnologii, USAMV București. Sursă: YouTube/Wall Street Journal Sursă video: YouTube Sursă foto: YouTube

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube