Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Canada a devenit un lider mondial în domeniul biotehnologiilor

18/01/2018 by: admin

"Suntem într-o cursă globală pentru inovare" – a declarat ministrul canadian al inovării, științei și dezvoltării economice, Navdeep Bains.
Declarația a fost făcută în cadrul discursului inaugural al Săptămânii Globale a Biotehnologiei, care a avut loc în ultima săptămână a lui septembrie. Originile evenimentului se află în Canada, iar Navdeep a folosit lansarea oficială din acest an pentru a sublinia puterea industriei biotehnologice din țara sa.
Intr-o postare pe Linkedin, el consideră Canada ca fiind „cea care a deschis drumul în industria biotehnologiei globale de mai mulți ani, făcând posibile progrese în domenii cum sunt genomica, celulele stem și medicina regenerativă, tratamentul tulburărilor metabolice, cum ar fi diabetul zaharat, descoperirea insulinei. Este una din prioritățile guvernului nostru de a se asigura că industria biotehnologică continuă să se bucure de succes pe plan internațional".
"Lumea vede cum inovația canadiană în domeniul biotehnologiei oferă soluții care schimbă jocul pe piața globală. Succesele recente se regăsesc în întregul spectru al inovării, cu sute de mici antreprenori care încearcă să aducă descoperiri științifice pe piața mondială", a declarat Andrew Casey, președinte și CEO al BIOTECanada, într-o revista Innovators Magazine. El a subliniat impactul unui șir de companii canadiene, inclusiv Linnaeus Plant Science, care utilizează plante de ricin modificate genetic pentru a produce ulei de ricin ca înlocuitor al produselor derivate din petrol.
În interviul său, Andrew a ținut să sublinieze: "Biotehnologia devine din ce în ce mai importantă pentru a sprijini transformarea economică și ecologica a economiei tradiționale canadiene și a industriilor intensive precum silvicultura, energia, mineritul, agricultura industria aerospațială, și, generic, producerea și gestionarea resurselor. Inovația în domeniul biotehnologiei va sprijini aceste sectoare în timp ce ele se transformă și se află în competiție cu bioenergia emergentă la nivel mondial ".

Articolul original este disponibil pe www.innovatorsmag.com/canada-is-a-world-leader-in-biotech

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube