Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Broccoli care scade colesterolul LDL

18/01/2018 by: admin

Un grup de cercetători de la Institutul de Cercetare Alimentară din Norwich, Marea Britanie, au produs o noua varietate de broccoli, îmbogățită cu glucoraphanină, care reduce nivelul de colesterol LDL din sânge, informează Molecular Nutrition and Food Research.
Această tulpină, deja disponibilă în supermarketurile britanice sub numele de Beneforte, a fost cultivată pentru a conține o cantitate de până la de trei ori mai mare din această substanță naturală, care ajută organismul să controleze metabolismul celular. Două studii independente au arătat că ea poate reduce colesterolul cu cca. șase procente.
Ambele studii au fost realizate în colaborare cu oamenii de știință de la Universitatea din Reading, din Regatul Unit, iar la ele au participat, în total, 130 de voluntari în a căror dietă obișnuită au fost adăugate 400 de grame pe zi din acest broccoli. După 12 săptămâni, nivelurile de colesterol LDL din sânge, factor de risc pentru bolile cardiovasculare, au fost reduse cu 6%, în medie.
Deși aceasta reducere poate părea mică, autorii studiului amintesc ca reducerea nivelului de colesterol cu doar 1% este suficientă pentru a reduce riscul de boală coronariană cu 2%.
Pentru a produce acest broccoli îmbogățit s-au folosit tehnicile tradiționale de îmbunătățire genetică, în colaborare cu Universitatea din East Anglia și Seminis Seeds Vegetable. Studiile au fost finanțate de Consiliul de Cercetare pentru Biotehnologie și Științe Biologice.
Studiile anterioare au arătat că există deja unele alimente sau ingrediente care reduc colesterolul LDL, cum ar fi beta-gluconii din ovăz și stanolii vegetali, care acționează pentru a reduce absorbția corporală a colesterolului.

Sursa: Europa Press

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube