Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Britanicii testează în câmp grâu MG

18/01/2018 by: admin

 

Centrul John Innes a primit lumina verde de la guvernul britanic pentru a efectua studii în teren cu un soi de grâu modificat genetic, biofortificat pentru a produce făină albă de înaltă calitate, cu un conținut ridicat de fier. Testările în teren vor fi efectuate pe parcursul a trei ani (între 2019 și 2022), în condiții limitate, pe terenurile de la John Innes Center, între lunile aprilie și septembrie ale fiecărui an.

Prin inginerie genetică, cercetătorii au reușit să transfere o genă și apoi să o activeze în secțiunea endospermului, care este partea centrală a semințelor de grâu. Endospermul este responsabil pentru producerea făinii albe și are de obicei un conținut scăzut de fier. În prezent, făina albă este fortificată cu pulbere de fier sau săruri de fier la niveluri de reglare de 16,5 micrograme/gram.

Dacă testele de teren vor decurge fără probleme, este de așteptat ca acest nou soi de grâu să producă un conținut de fier mai mare de 20 micrograme/gram. Potrivit lui Janneke Balk, lider de proiect la Centrul John Innes, echipa a prioritizat biofortificarea făinii albe pentru a încuraja oamenii să mănânce produse din cereale integrale.

"Prin producerea făinii albe cu un conținut ridicat de fier, putem ajunge la mai mulți oameni și putem avea un impact mai mare asupra sănătății publice", a explicat Balk. Întrucât este un proiect derulat în mod public, fermierii ar putea accesa și utiliza în mod liber acest soi, o cultură care va face obiectul reglementărilor organismelor modificate genetic.

Articolul original este disponibil pe https://www.jic.ac.uk/news/high-iron-gm-wheat-trials-get-green-light/

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube