Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Brazilia trece la cultivarea trestiei de zahăr MG

18/01/2018 by: admin

Agenția de biosecuritate braziliană CTNBio a aprobat săptămâna trecută utilizarea în scopuri comerciale a unui hibrid de trestie de zahăr modificată genetic. Această decizie marchează începutul unei noi ere în industria zahărului din Brazilia, caracterizată și până acum de o competitivitate extrem de ridicată. Cota din această piață, la nivel mondial, deținută de Brazilia se ridică la aproximativ 50%.
Este pentru prima dată în lume când trestia de zahăr modificată genetic a fost aprobată pentru uz comercial.
Directorul executiv al CTC Centro de Tecnologia Canavieira SA, care a dezvoltat tehnologia și a solicitat autorizarea ei în decembrie 2015, a declarat că vor mai trece câțiva ani până ce zahărul produs din culturile modificate genetic va ajunge pe piețele de export.
CTC a declarat că noul hibrid este rezistent la insecta Diatraea saccharalis, cunoscută local ca "sfredelitorul trestiei de zahăr", una dintre principalele amenințări ale câmpurile de trestie de zahăr din Brazilia, și care produce pierderi estimate la 5 miliarde reali (1,52 miliarde de dolari) anual. Pentru inducerea imunității a fost folosită gena Bt (Bacillus thuringiensis), utilizată pe scara largă și pentru modificarea genetică a altor culturi, precum porumbul si soia.
Brazilia exportă zahăr în aproximativ 150 de țări. Doar 40% din ele solicită aprobări ori reglementări speciale pentru importul zahărului obținut din organisme modificate genetic.

Articolul original este disponibil pe
https://geneticliteracyproject.org/2017/06/09/new-gmo-crop-brazil-approves-insect-resistant-sugarcane-commercial-use/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube