Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Bolile și dăunătorii „costă” agricultorii 540 miliarde USD anual

18/01/2018 by: admin

Răspândirea dăunătorilor și a agenților patogeni care dăunează plantelor costă agricultura globală de 540 miliarde de dolari pe an, potrivit unui raport publicat săptămâna aceasta.
Raportul, lansat de Royal Botanic Gardens (RBG) Kew din Londra, a declarat că o dezvoltarea schimburilor comerciale internaționale și a amplificarea fără precedent a călătoriilor au făcut ca flora să se confrunte cu amenințări al căror număr este în creștere. Dăunătorii și agenții patogeni invazivi „călătoresc” mult mai ușor și, ca urmare, a solicitat măsuri sporite de biosecuritate.
"Plantele stau la baza tuturor aspectelor vieții pe Pământ, începând cu aerul pe care-l inspirăm și ajungând la produsele alimentare, culturile și medicamentele noastre", a declarat profesorul Kathy Willis, directorul științific RBG Kew.
Cercetătorii au examinat, de asemenea, trăsăturile care determină ce specii de plante ar putea face față într-o lume afectată de schimbările climatice.
Plantele cu rădăcini mai adânci și o densitate mai mare a lemnului sunt mai în măsură să reziste la secetă, în timp ce frunzele mai groase și ierburile mai înalte pot face față temperaturilor mai ridicate, se arată în raport.
În mod surprinzător, cercetătorii au descoperit că trăsăturile care pot ajuta speciile să prospere par a fi transferabile în medii diferite.
"Interesant este că suita de trăsături benefice este, în ansamblu, aceeași pe tot globul și sunt la fel de valabile într-o pădure temperată ca într-un deșert", a declarat profesorul Willis într-un interviu.
Raportul este public și poate fi accesat la adresa
https://stateoftheworldsplants.com/

Articolul original este disponibil la
https://geneticliteracyproject.org/2017/06/02/pests-pathogens-cost-global-agriculture-540-billion-year

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube