Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Blocada OMG: Adio, știință și tehnologie !

2016-10-14 10:20:55

Sub acest titlu publica The Parliament Magazine, în urmă cu trei săptămâni, articolul semnat de Beat Späth, directorul pentru biotehnologii agricole al EuropaBio.

În urmă cu trei decenii, oamenii de știință - precum Marc van Montagu, de la Universitatea din Gent - dezvoltau primele organisme modificate genetic. Acum, în ciuda faptului că a contribuit la crearea sa, Europa este cea care a expulzat prima tehnologia ce permite cea mai rapidă dezvoltare din istoria agriculturii.

De-a lungul ultimilor 20 de ani, milioane de fermieri au ales să cultive plante modificate genetic în țările în care acest lucru este permis. Astăzi există mai mulți fermieri care cultivă plante modificate genetic în afara Europei decât agricultori în UE. La fel, suprafața cultivată cu plante MG este mai mare decât suprafața agricolă totală a UE.

Alimentate ani de zile cu tot felul de sperieturi nefondate, statele UE și alte câteva țări au continuat să refuze accesul fermierilor la recolte mai bune, chiar și atunci când propriile instituții confirmă în mod repetat că OMG-urile sunt cel puțin la fel de sigure ca și culturile crescute în mod convențional.

Pentru că avem nevoie de produse din soia pentru hrana animalelor din ferme, UE a devenit al doilea mare importator al producției de soia MG de pe alte continente. Chiar și așa, UE întârzie inovarea și în alte părți ale lumii, amânând acordarea autorizațiilor pentru aceste importuri atât de necesare.

Din nefericire, această blocadă îi lovește cel mai mult pe micii fermieri și pe cei din țările în curs de dezvoltare. În țările sărace, atunci când randamentele stagnează, mijloacele de trai stagnează.

Modernizarea agriculturii este principalul factor care contribuie la reducerea cu succes a foametei și a sărăciei la nivel mondial. Mai multe proiecte umanitare, axate pe  biotehnologie, au fost create și dezvoltate de cercetarea publică din întreaga lume, de multe ori în parteneriat cu companii private. Cele mai multe dintre aceste proiecte au fost încetinite, în cazul în care nu a fost complet blocate, din cauza costurilor excesive pentru reglementare.

Prea mulți politicieni europeni au ales fie să se alăture unor grupuri de activiști radicali care dezinformează publicul cu privire la OMG-uri, fie să evite să lupte împotriva dezinformării. Ignorarea consensul științific și a nevoilor agricultorilor este un preț prea ridicat pentru a plăti comoditatea politică.

 

 

Articolul original este disponibil pe www.theparliamentmagazine.eu/articles/partner_article/europabio/gmo-blockade-goodbye-science-and-technology

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube