Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

BIOTECH WEEK: Participare record. Europa s-a implicat în acest eveniment în proporție de 60%

18/01/2018 by: admin

A treia ediție a Săptămânii Europene dedicate Biotehnologiilor, European Biotech Week, o inițiativă anuală demarată în 2013 care a fost organizată anul acesta în perioada 12-18 octombrie, s-a încheiat cu 100 de evenimente și activități în care au fost implicați mii de cetățeni europeni din 15 state europene, o participare record.

Ediția din acest an a cuprins numeroase activități care au fost organizate la nivel științific, legislativ, în media și în finanțe. Printre acestea s-au numărat târguri de cariere și practică în laboratoare pentru adulți, studenți și copii, competiții, zile ale ușilor deschise în companii, institute de cercetare și muzee. Această ediție a fost, totodată, premiată cu o medalie, la nivel național, de către președintele Italiei.

"Biotehnologia este înfloritoare în Europa și în jurul lumii. Noi dezvoltări continue împing barierele cunoașterii și ne invită să discutăm despre locurile și modalitățile de aplicare a acestei tehnologii în favoarea omenirii. Trebuie să ne asigurăm că ne implicăm la toate nivelele societății pentru a lua aceste decizii în cel mai informat și edificat mod posibil. Această săptămână de schimb de informații, axată pe biotehnologii, are ca țintă contribuția la dezvoltarea unor alegeri mai informate la nivel personal și politic cu privire la biotehnologii și crearea unui mediu care să atragă și să asigure investiții, cunoștințe și aptitudini și să permită companiilor noastre din domeniul biotehnologiilor din Europa să continue să inoveze și să prospere", a declarat Nathalie Moll, secretar general al EuropaBio.

biotech week

Săptămâna Europeană a Biotehnologiilor își are rădăcinile în pasiunea celor implicați în biotehnologii pentru a discuta, a comunica și a împărtăși cu publicul larg cunoștințe cu privire la beneficiile incredibile pe care această tehnologie le oferă societății. Săptămâna Europeană a Biotehnologiilor oferă oportunitatea unică de prezentare a unor zone concrete la care a contribuit biotehnologia. Evenimentul are ca obiectiv încurajarea dialogului legat de modalitățile prin care această tehnologie este valorificată pentru a răspunde la provocări sociale majore precum abordarea nevoilor medicale nesatisfăcute, lupta împotriva epidemiilor și a bolilor rare, permiterea proceselor industriale care folosesc materii prime regenerabile în locul petrolului și dezvoltarea culturilor care ne permit sustenabilitatea hranei pentru mai multe persoane adaptându-ne, totodată, la condiții climatice mai aspre.

O revistă care va conține articole și fotografii legate de diferitele activități și evenimente va fi publicată în scurt timp, iar informații cu privire la ceea ce s-a întâmplat pe parcursul ediței a treia a European Biotech Week sunt deja disponibile online pe www.biotechweek.org.

Ediția 2016 a Săptămânii Europene a Biotehnologiilor va avea lor în perioada 26 septembrie - 2 octombrie, concomitent cu Săptămâna Națională a Biotehnologiilor din Canada.

Sursă: EuropaBio

Sursă foto: EuropaBio

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube