Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Beneficiile nebănuite ale culturilor MG asupra sănătății

18/01/2018 by: admin

Un cercetător de la Departamentul de Cercetări Agricole și Economice al unei universități canadiene a publicat recent în Plant Biotechnology Journal un articol despre beneficiile necuantificate și nebănuite pe care culturile modificate genetic le au asupra sănătății umane. Din acest articol vă prezentăm câteva idei.

Deși aplicarea substanțelor chimice agricole este puternic mecanizată în țările industriale, nu se poate spune același lucru pentru țările în curs de dezvoltare, unde în majoritatea fermelor aceasta se face cu ajutorul aplicatoarelor de mână. Expunerea la aceste substanțe chimice conduce la intoxicația cronică cu pesticide.

Culturile modificate genetic, în special bumbacul Bt, au dus la reduceri semnificative ale cazurilor de intoxicație cu pesticide datorită numărului redus al tratamentelor necesare și a nivelurilor reduse de expunere la insecticide. Reducerile intoxicațiilor cu pesticide ale fermierilor au fost cuantificate în China, India, Pakistan și Africa de Sud.

În timp ce milioane de fermieri care cultivă bumbac Bt se confruntă cu o incidență crescută a intoxicațiilor cu pesticide, toți cei 17 milioane de fermieri care cresc culturi modificate modificate genetic la nivel mondial sunt înj afara pericolului. Cu siguranță, rata redusă de intoxicații cu pesticide este un beneficiu vital al culturilor modificate genetic.

Dar poate cea mai semnificativă este contribuția la îmbunătățirea sănătății mintale a fermierilor, în special a celor din India. Sinuciderea fermierilor este un fenomen comun în această țară. Motivul îl constituie sărăcia care nu poate fi depășită. Permițând fermierilor să fie mai rentabili, bumbacul Bt a permis ca zeci de mii de agricultori să aibă mai multe opțiuni și oportunități de a continua agricultura. Astfel, un beneficiu care nu poate fi cuantificat este că numeroase familii reușesc să trăiască fericite, fără gânduri suicidale datorită culturilor MG, mai spune autorul articolului.

 

Articolul complect este disponibil pe https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/pbi.13261

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube