Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Andriukaitis: Modele de producție de acum 100 de ani nu pot asigura sustenabilitatea alimentației

18/01/2018 by: admin

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, producția globală de hrană trebuie dublată pentru a asigura nevoile unei populații în creștere. Pe de altă parte, asigurarea sustenabilității industriei alimentare le provoacă dureri de cap factorilor de decizie, în contextul noilor tehnologii care promit să ajute la combaterea schimbărilor climatice. 

„Nu putem ajunge la sustenabilitate cu fix aceleași modele de producție pe care le foloseam acum 100 de ani, în timp ce alte variabile s-au schimbat”, a declarat pentru EURACTIV.com Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru sănătate.

Andriukaitis a spus că a petrecut mult timp analizând și discutând despre mâncare, despre ce funcționează și nu prea, despre modalități de îmbunătățire a sustenabilității industriei agro-alimentare.

„Astfel, înainte de a respinge sau interzice descoperiri științifice - fie că vorbim de organisme modificate genetic sau noile tehnici de reproducerea a plantelor, să discutăm foarte serios despre cum poate progresul în domeniul științei să ne ajute în combaterea încălzirii globale și păstrarea biodiversității”, a spus comisarul european.

ONU estimează că populația lumii va atinge 8,5 miliarde de oameni în 2030 și va crește la 9,7 miliarde în 2050 și 11,2 miliarde până în 2100. Programul Alimentar Mondial (World Food Programme - o agenție specializată a ONU) susține că printre cauzele foametei în creștere se numără degradarea mediului  și seceta, ambele cauzate de schimbările climatice, dar și conflictele.

Avansul rapid al produselor biotehnologice, precum OMG sau noile tehnici de reproducere - o serie de metode științifice de inginerie genetică ce modifică plantele pentru a le crește unele caracteristici precum rezistența la secetă sau la dăunători - are rezultate promițătoare în privința combaterii schimbărilor climatice.

Articolul este preluat de pe https://www.euractiv.ro/agricultura-biotehnologie/andriukaitis-modele-de-productie-de-acum-100-de-ani-nu-mai-pot-asigura-sustenabilitatea-productiei-16270

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube