Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Alarmă: producția de alimente poate scădea cu peste o treime!

2021-05-25 11:18:28

Un proiect de cercetare derulat la Universitatea Aalto din Finlanda a evaluat modul în care producția globală de alimente va fi afectată dacă nu se reduc emisiile de gaze cu efect de seră. Cercetările arată că o creștere rapidă și necontrolată a emisiilor de gaze cu efect de seră poate duce, până la sfârșitul secolului, la pierderea a mai mult de o treime din producția globală de alimente de astăzi. Acest lucru s-ar întâmpla ca urmare a faptului că în anumite zone agricultura ar deveni imposibilă.

Potrivit studiului, acest scenariu este probabil să apară dacă emisiile de dioxid de carbon continuă să crească la ritmul actual. Cercetătorii au definit conceptul de „spațiu climatic sigur” ca fiind acele zone în care 95% din producția de culturi are loc în prezent, grație unei combinații de trei factori climatici: ploaie, temperatură și ariditate.

Cercetătorii au folosit două scenarii viitoare pentru schimbările climatice în studiu: unul în care emisiile de dioxid de carbon sunt reduse dramatic, limitând încălzirea globală la 1,5-2 grade Celsius și altul în care emisiile continuă să crească fără întrerupere. Cercetătorii au evaluat modul în care schimbările climatice ar afecta 27 dintre cele mai importante culturi alimentare și șapte tipuri diferite de animale, ceea ce explică diferitele capacități ale societăților de a se adapta schimbărilor. Rezultatele arată că amenințările afectează țările și continentele în moduri diferite. În 52 din cele 177 de țări studiate, toată producția de alimente va rămâne în spațiul climatic sigur în viitor. Acestea includ Finlanda și majoritatea celorlalte țări europene.

Țările care sunt deja vulnerabile, precum Benin, Cambodgia, Ghana, Guineea-Bissau, Guyana și Surinam, vor fi afectate puternic dacă nu se fac modificări: până la 95% din producția actuală de alimente ar fi lăsată în afara spațiului climatic sigur. În mod alarmant, aceste națiuni au, de asemenea, o capacitate semnificativ mai mică de a se adapta la schimbările provocate de schimbările climatice, în comparație cu țările occidentale bogate. În total, 20% din producția agricolă mondială și 18% din producția de animale amenințată se află în țări cu o capacitate redusă de a se adapta la schimbare.

Articolul original este disponibil pe https://www.aalto.fi/en/news/climate-change-threatens-one-third-of-global-food-production

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube