Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Agricultura ar putea oferi cea mai ieftină omega-3

18/01/2018 by: admin

Omega-3 a devenit una dintre moleculele tot mai solicitate în industria alimentară. Lucru foarte firesc, având în vedere calitățile sale benefice și efectele asupra sanătății.
La ora actuală, cea mai importantă sursă de omega-3 este uleiul de pește, urmat de culturile de rapiță sau alte plante oleaginoase care conțin, în diferite cantități, și acest acid gras.
Cea mai mare companie de comercializare a alimentelor din lume, Cargill, a anunțat recent că agricultura va deveni, într-un viitor destul de apropiat, cea mai ieftină sursă a acestei molecule, grație unei plante noi. În acest scop, deja a organizat o echipă de cercetare care lucrează împreună cu fermierii din statul Montana la însămânțarea unei plante de rapiță modificată genetic, care produce atât acizi grași docosahexaenoic (DHA) cât și eicosapentaenoici (EPA).
Plantele care produc uleiuri omega-3 vor suplimenta uleiul de pește, care devine din ce în ce mai rar, potrivit Rabobank. Industria cere ca aceste noi surse de acizi grași omega-3 și proteine să continue să crească, a declarat Einar Wathne, liderul grupului Cargill Aqua Nutrition. "Dintre toate alternativele care apar pe piață astăzi, plantele sunt probabil cele mai economice surse", a spus Wathne.
Cargill s-a angajat într-o expansiune majoră în piața de hrană pentru acvacultură în 2015, când a cumpărat furnizorul norvegian de furaje EWOS Group. De atunci a construit în sudul Chinei un centru de cercetare și dezvoltare în domeniul industriei de creștere a somonului, care a costat 10 milioane USD, și un al doilea în Thailanda, dedicat creșterii creveților.
În domeniul culturilor bogate în omega-3, Nuseed, o unitate a companiei agricole Nufarm din Melbourne, are în prezent un avantaj cu programul său de dezvoltare. Compania a recoltat producția de pe 1600 de hectare din noua sa cultură, care este încă reglementată de Departamentul Agriculturii din SUA (USDA). Prin comparație, Cargill a recoltat o sumă mai mică într-un sistem de producție cu buclă închisă reglementat de USDA.
Cargill și partenerul său BASF Plant Science au publicat recent o cerere de brevet pentru recoltă. Cargill a afirmat că piața de hrană pentru acvacultură din America de Nord va ajunge la 27,5 miliarde de dolari până în 2021, plasând "o presiune fără precedent" asupra populațiilor de pești sălbatici.
DowDuPont este, de asemenea, în căutarea unei varietăți de rapiță mai bogată în omega-3, dar a obținut randamente mai mici până în prezent.
Institutul Rothamsted, o instituție de științe a culturilor din Marea Britanie, finanțată din fonduri publice de 175 de ani, încearcă să dezvolte plante de camelină bogate în omega-3, folosind un proces de modificare genetică.
Atât furnizorii tradiționali de ulei de pește, cât și cei de la Cargill și Nuseed vor concura cu furnizorii care utilizează un proces heterotrofic bazat pe alge. Corbion, din Olanda, produce alge bogate în omega-3 utilizând această metodă în parteneriat cu compania agricolă Bunge din Brazilia. Royal DSM și Evonik Industries construiesc, de asemenea, o instalație de 200 milioane USD în Blair, Nebraska pentru a produce un ulei conținând atât DHA, cât și EPA din dextroză, despre care spun că ar putea satisface 15% din necesitățile industriei acvaculturii.

Articolul original este disponibil pe www.undercurrentnews.com/2018/02/08/crops-will-become-cheapest-new-source-of-omega-3-fatty-acids-cargill-says/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube