Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Acord de licențiere Monsanto pentru tehnologia CRISPR-Cas

18/01/2018 by: admin

Monsanto a încheiat cu Broad Institute de la MIT (Massachuttes Institute of Technology) și Harvard University un acord de licențiere la nivel mondial pentru utilizarea tehnologiei de editare a genomului CRISPR-Cas în agricultură. Broad Institute este unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea și utilizarea în comun a tehnologiei de editare a genomului CRISPR și deține mai multe patente înregistrate în SUA pentru această tehnică.
Părțile se așteaptă ca acest contract de licență neexclusivă să ofere o gamă largă de îmbunătățiri ale culturilor agricole, la nivel mondial.
"Licența pentru CRISPR-Cas de la Broad Institute ne oferă acces la un instrument foarte interesant pentru echipa noastră, tot mai mare, de cercetare și editare a genomului", a declarat dr.Tom Adams, liderul departamentului pentru biotehnologie al Monsanto.
În conformitate cu acordul anunțat, Broad Institute acordă Monsanto o licență neexclusivă, valabilă în întreaga lume, pentru aplicațiile agricole ale tehnologiei CRISPR-Cas.
Issi Rozen, Chief Business Officer al Broad Institute a declarat: "Suntem bucuroși să vedem aceste instrumente folosite pentru a contribui la obținerea unor soluții responsabile, care să ajute fermierii să răspundă cerințelor populației în creștere."
Tehnologiile de editare a genomului reprezintă un instrument științific cheie, putând genera progrese spectaculoase în agricultură. CRISPR-Cas acționează prin efectuarea de modificări precis orientate în ADN-ul unei celule, similare cu funcția de
căutare și înlocuire în aplicațiile moderne de procesare de texte.
Tehnologiile de editare a genomului, cum este și CRISPR-Cas oferă oamenilor de știință o modalitate de a promova integrarea direcționată pe situs a unor gene specifice, precum și posibilitatea de a spori sau de a elimina caracteristicile nedorite ale plantelor.

Aceste tehnici vor permite amelioratorilor de plante să ofere hibrizi mai buni și soiuri mai eficiente.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube