Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Achiziția Monsanto de către Bayer dă aripi cercetării pentru agricultură

18/01/2018 by: admin

De departe, una dintre cele mai spectaculoase tranzacții ale acestei săptămâni a fost perfectarea acordului de cumpărare a companiei americane Monsanto de către concernul german Bayer. În urma acestei tranzacții, în industria de inputuri pentru agricultură s-a născut un gugant cum n-a mai existat până acum.

În ceea ce privește impactul asupra culturilor MG, putem fi siguri că acesta va fi fără precedent, dacă ținem cont de preocupările constante ale celor două companii în acest sens.  Iar dacă ne mai gândim și la imensul potențial material și uman în domeniul cercetării, atunci nu mai avem nici o îndoială. Iar declarațiile făcute de către conducătorii celor două concerne întăresc această convingere.

„Intrăm într-o nouă eră în agricultură - una cu provocări semnificative, care necesită soluții noi, durabile și tehnologii care să permităfermierilor să producă mai mult cu mai puțin. Aceastăcombinație cu Bayer va genera un motor de inovare pe care portofoliul produselor Bayer de protecție a culturilor, împreună cu semințele Monsanto, de clasă mondială și cu instrumente digitale, va ajuta agricultorii să depășească obstacolele de mâine. Împreună, Monsanto si Bayer, vor construi pe baza tradițiilor cu care ambele se mândresc,urmărind eforturile de inovare în industria agricolă, oferind un set mai cuprinzător și mai larg de soluții pentru fermieri ", a   spus Hugh Grant, Presedinte al Consiliului Director si Chief Executive Officer al Monsanto.

 

"Agricultura este în centrul uneia dintre cele mai mari provocări ale timpului nostru: cum să hrănească încă 3 miliarde de oameni din lume, până în 2050, într-un mod durabil din punct de vedere ecologic. Convingerea ambelor companii că această provocare necesită o nouă abordare care să integreze în mod sistematic expertiza în domeniul semințelor, genetica și protecția culturilor, inclusiv biotehnologiile cu un angajament profund pentru inovare și promovare a practicilor de agricultură durabilă ", a declarat Liam Condon, membru al Consiliului de administrație Bayer AG si șef al diviziei Crop Science.

 

Această tranzacție reunește două întreprinderi diferite, dar cu activități complementare. Afacerile combinate vor beneficia de experiența Monsanto în domeniul semințelor și al geneticii și de platforma digitala dedicata schimbarilor climatice, care se vor alătura paletei largi de produse pentru protecția culturilor dezvoltate de Bayer într-un registru larg de indicații și pentru  culturi din toate zonele geografice cheie. Ca urmare, producătorii vor beneficia de un set larg de soluții pentru a răspunde nevoilor lor actuale și viitoare, inclusiv soluții îmbunătățite în semințe și genetică, agricultură digitală și  protecția culturilor.

 

De asemenea, combinația reunește capabilitățile, și așa imense, ale ambelor companii de cercetare și inovare și platformele tehnologice de cercetare și dezvoltare, cu un buget anual de aproximativ 2,5 miliarde euro. Pe termen mediu și lung, noua companie va fi în măsură să accelereze inovația și să ofere clienților soluții îmbunătățite și o suită de produse optimizate, bazate pe o perspectivă analitică susținută de aplicații digitale agricole. Acestea sunt de așteptat să conducă la beneficii semnificative și de durată pentru agricultori: de la îmbunătățirea aprovizionării și un randament mai mare până la o mai bună protecție a mediului și a sustenabilității.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube