Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

A inceput Săptămâna Europeana a Biotehnologiei!

18/01/2018 by: admin

"Suntem extrem de nerăbdători să vedem modul în care această a doua ediție a Săptămânii Europene a Biotehnologiei a evoluat nu numai în ceea ce privește noi inițiative, ci și din punct de vedere geografic. Cel mai important aspect al faptului de a lucra într-un domeniu cum este biotehnologia, care oferă soluții la multe dintre marile provocări ale societății noastre, este angajarea în discuții cu societatea, pentru a explica cum se întâmplă lucrurile, oferind clarificările necesare ", a spus Nathalie Moll, Secretar General al EuropaBio.


Săptămâna Europeană a Biotehologiei cuprinde, de-a lungul a șapte zile, o serie de evenimente și activități care sărbătoresc biotehnologia, un sector inovator și vibrant, lansat de descoperirea moleculei de ADN în 1953, fiind o oportunitate de a descoperi, prezenta si discuta cu diferite tipuri de public și prin mijloace variate, despre beneficiile pe care biotehnologia aduce societății în diverse domenii, precum sănătate, agricultură, alimentație, energie, tratarea apei și prelucrare biochimică.


Asociațiile naționale în domeniul biotehnologiei fac echipă în întreaga Europă cu companii de biotehnologie, instituții academice și guvernamentale, muzee de știință și mulți alți actori, în mai mult de o sută de evenimente distractive și antrenante, pentru un public variat pe tot parcursul săptămânii. La Bruxelles, centrul vital al instituțiilor UE, această a doua ediție începe astăzi cu un cocktail de primire Biotech & Beer la Parlamentul European, pentru a inaugura expoziția "Biotehnologia în viața ta de zi cu zi", deschisă la etajul 3 al Parlamentului European pe tot parcursul săptămânii.


Vizite la companiile agricole și medicale care își desfășoară activitatea în Belgia sunt organizate marți și vineri în această săptămână, iar miercuri 8 octombrie, EuropaBio a fost invitată să dea semnalul de deschidere a pieței Euronext sunând din clopoțel pentru a marca a cincea ediție a ceremoniei de decernare a Premiului anual 2014 pentru cea mai inovatoare IMM din UE în domeniul biotehnologiei, precum și primul Forum de Investitii Entente‐Life Sciences, programat pentru ziua următoare!Saptamana europeana a biotehnologiei


Unele dintre evenimentele cele mai notabile pentru această ediție includ ateliere de lucru și târguri de job-uri pentru studenți, vizite companii, forumuri BioScience, concursuri de social media, spectacole de teatru, expoziții de fotografie și laboratoarele științifice chiar interactive, cu experimente in domeniul biotehnologiei! O noutate pentru ediția din acest an va fi, de asemenea, campania de social media #mybiotech, dezvoltată de EuropaBio ca parte a campaniei Growing Voices, care încurajează oamenii de știință și studenții implicați în biotehnologii agricole să împărtășească on-line pasiunea lor pentru ameliorarea plantelor.


Există ceva pentru oricine cu o minte cercetătoare și interes pentru domeniu pe parcursul Săptămânii Europene a Biotehnologiei - informații despre toate activitățile care au loc în Europa pot fi găsite folosind harta interactivă a Europei la www.biotechweek.org, asa ca nu pierdeți ocazia!


Sfarsit


Vizitati site-ul Săptămânii Europene a Biotehnologiei aici pentru a afla ce evenimente au loc în acest an. Urmariți-ne @biotechweek între 6-12 oct. pentru a vedea cele mai recente actualizări. Despre EuropaBio


EuropaBio este Asociatia Europeana pentru Bioindustrii si reprezintă membrii implicați în cercetare, dezvoltare, testare, productie si comercializare de produse ale biotehnologiiei pentru domeniile sănătății umane și a animalelor, diagnosticare, bio-informatică, produse chimice, protecția plantelor, agricultura, produse alimentare și produse și servicii de mediu. EuropaBio reprezintă, de asemenea, o serie de asociatii nationale de biotehnologie din Europa, care la rândul lor, reunesc mai mult de 1800 de IMM-uri Implicatre în biotehnologie. Scopul EuropaBio este de a promova o industrie inovatoare și dinamică, bazată pe biotehnologie în Europa.


Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati:


Nathalie Moll, Secretar General al EuropaBio
E-mail: n.moll@europabio.org Tel: +32 2 739 11 71

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube