Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Preţul porumbului în UE va creşte dacă produsul modificat genetic din Brazilia nu va fi aprobat

18/01/2018 by: admin

Strategie Grains

LONDRA (Dow Jones)—piaţa porumbului din Uniunea Europeană ar putea înregistra creşteri extreme ale preţurilor în următoarele luni, dat fiind că politica acestui bloc privind orgamismele modificate genetic ar putea bloca importurile din Brazilia, a afirmat joi (20 ian.) Strategie Grains.

Europa este puternic dependentă de importurile de porumb în acest sezon, după ce producţia  a scăzut la 55,1 milioane de tone, cu 2,3 milioane tone faţă de 2009, ceea ce înseamnă un deficit estimat al pieţei de  500 000 tone până la 30 septembrie.

Analiştii francezi ai pieţei cerealelor prognozează că blocul va trebui să importe 7 milioane de tone de porumb în acest an agricol, din care circa 3  milioane din  Brazilia, cunoscută pentru preţurile sale competitive.

Totuşi, analiştii arată că transporturile din Brazilia pot conţine urme dintr-un nou produs modificat genetic, neautorizat în UE din luna aprilie, restricţionând aprovizionarea Pieţei Comune.

"Dacă aprobarea [acestui OMG] nu se acordă înainte de luna martie, este posibil să fie nevoie să ajustăm prognoza privind importurile din Brazila cu circa 1,5 milioane tone, ceea ce ar avea in efect foarte însemnat asupra preţului porumbului pe piaţa UE" afirmă analiştii îmtr-un raport.

Preţurile mondiale ale porumbului se situează la nivele record, nemaiîntâlnite din 2008, după ce randamentele mai mici decăt cele prognozate din SUA, îngrijorările legate de recolta din Argentina şi importurile mari ale Chinei au stârnit teama de un dezechilibru cerere-ofertă.

-de Caroline Henshaw, Dow Jones Newswires; 4420-7842-9478;

caroline.henshaw@dowjones.com

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube