Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Episcopii din Kenya ii sfatuiesc pe oamenii infometati sa accepte produse modificate genetic

18/01/2018 by: admin

"Ne opunem alimentelor modificate genetic, dar dacă există o criză iar acestea pot menţine în viaţă o persoană, timp de o săptămână, atunci le mâncăm", a spus Arhiepiscopul Zacchaeus Okoth din Kisumu, care prezidează Comisia pentru Justiţie şi Pace a Conferinţei Episcopale din Kenya.
 
Okoth a declarat că seceta şi nesiguranţa alimentară ameninţă viaţa multor kenyeni. Acest lucru s-a agravat odată cu creşterea preţurilor la produsele alimentare de bază, cu slăbirea animalelor şi cu ratele ridicate ale inflaţiei, a spus el.
 
Grupurile care se opun importului de alimente produse din organisme modificate genetic (GMOs), susţin că acestea pot dăuna sănătăţii oamenilor. Dar profesorul Shaukat Shabairo, şeful Consiliului Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie, a declarat că aceste produse alimentare ar putea contribui la îmbunătăţirea situaţiei.
"Dacă te confrunţi cu o calamitate şi nu există alte opţiuni, produsele modificate genetic devin o sursă viabilă", a spus Shabairo.
 
Potrivit ONU, aproximativ 2.9 milioane de kenyeni au nevoie de ajutor alimentar, ca urmare a secetei provocate de lipsa ploilor.
"Este păcat ca cineva să moară de foame în Kenya. Este o neglijare totală din partea guvernului", a spus episcopul Cornelius Korir.
 
Sursa : REDACTIA STIRI / LACASURI ORTODOXE

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube