Articole recente
Grație porumbului MG, Africa de Sud așteaptă o producție record

Agricultorii din Africa de Sud se așteaptă ca în acest an să obțină o recoltă record de porumb în acest an, de cca. 14,73 milioane tone. recoltele actuale indicând randamente solide grație ploilor bune, arată un sondaj Reuters realizat de cinci comercianți și analiști de piață.
Comitetul guvernamental pentru estimarea culturilor (CEC), care a furnizat cea de-a patra prognoză a producției pentru recolta din 2017, apreciază că este așteptată o recoltă de 14,73 milioane de tone, cu 89% mai mare decât cele realizate în 2016. Anul trecut seceta a lovit plantațiile, conducând la reduceri drastice ale randamentelor.
“Recoltarea este în curs de desfășurare în multe regiuni din Republica Sud-Africană, cu randamente considerate cu mult peste medie, ceea ce confirmă faptul că vom avea o recoltă mare în acest sezon”, a declarat Wandile Sihlobo, economist la Camera de Afaceri Agricole a RSA.
Cel mai important de menționat, însă, este că peste 70% din hibrizii de porumb cultivați în această țară au genomul modificat. RSA este singura dintre țările sub-sahariene care a aprobat cultivarea plantelor GE.

Articolul original este disponibil la https://geneticliteracyproject.org/2017/05/26/south-africa-expects-record-gmo-corn-harvest-season/

Related Post