Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Susţinem introducerea biotehnologiilor, nu ne aflăm în competiţie cu agricultura organică

18/01/2018 by: admin

Ne referim la discriminarea producătorilor din interiorul Comunității, cărora li se refuză accesul la soluțiile moderne din agricultură, ceea ce favorizează marii importatori, ca și pe comercianții unor tehnologii depășite. La nivelul continentului s-au înregistrat până acum 33 de decese din cauza unor contaminări cu E. Coli înalt patogenă, care a ajuns la consumator prin intermediul unor produse tip ”bio”, respectiv germeni de fasole cultivați în Germania.

 

În cei 10 ani de cultivare pe scară largă, pe mai mult de 1 miliard de hectare, nicio problemă de sănătate nu s-a înregistrat la cei care au consumat plante modificate genetic. În schimb, noi și noi teste sunt cerute pentru aceste plante, deși experții EFSA au demonstrat că sunt sigure pentru om și mediu, sunt mai puțin poluante și au randamente mai bune. Acest lucru demonstrează un exces de reglementare pentru OMG-uri, ba chiar o politică abuzivă a CE, care servește unor interese comerciale specifice, nu consumatorilor sau fermierilor care doresc modernizarea agriculturii.

 

Fermierii români, care sprijină introducerea OMG în cultură, având o experiență foarte bună cu aceste plante, până în 2007, nu au nimic cu produsele bio/organice, cu care nu se află în competiție. Este loc destul și la nivelul exploatațiilor agricole și pe piață pentru ambele tipuri de culturi. Consumatorii care doresc să beneficieze de avantajele producției bio se expun unor riscuri, care trebuie controlate de autoritățile de reglementare, la fel cum se întâmplă cu orice tip de cultură agricolă. Cazul contaminărilor din Germania arată că aceste autorități nu își fac treaba. Producătorii de tehnologii învechite, care se opun noilor soluții în agricultură, au găsit în extremiștii așa zis ecologiști o portavoce și au manipulat opinia publică, inducând teama față de un risc inexistent, în vreme ce ei profită și își vând marfa.

 

Atragem atenția cetățenilor europeni că sunt mințiți și manipulați de către politicienii în căutare de voturi ușor de obținut. De ce să ofere locuri de muncă sau salarii decente alegătorilor, pentru care trebuie să vină cu soluții? Nu e mai simplu să inventezi o problemă, după care să introduci interdicții și să te lauzi că ai rezolvat problema? În realitate, tehnologiile vechi sunt poluante și au riscuri mai mari, din cauza chimizării excesive, în vreme ce produsele OMG sunt mai ecologice, dar vocea rațiunii nu se face auzită. Poate o tragedie ca aceea care a lovit Europa îi va face pe oameni mai atenți la interesele lor, nu la campaniile unor activiști plătiți să terorizeze consumatorii.

 

Poate pagubele pe care le-au suferit agricultorii din toate țările continentului din cauza isteriei induse de mass media îi vor face mai atenți la suferințele fermierilor români, primii care au pierdut în urma interzicerii abuzive a culturii de soia modificată genetic. Poate că fermierii din Germania, Franța sau Ungaria, care se bucură că fermierii români sunt împiedicați să concureze pe piața globală de regulile UE, vor înțelege că acela care sapă groapa altuia, cade singur în ea. Peste câțiva ani, când prețul alimentelor va fi greu de suportat chiar și de către bogații lumii, le va părea rău că politicieni lipsiți de viziune le-au refuzat viitorul, pentru câteva voturi smulse în prezent.

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube