Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Studenții cu rezultate academice excepționale ai USAMVB merg la Iași alături de AgroBiotechRom pentru ediția a IV-a a evenimentului “GENERAȚIA VIITOARE – INFORMAȚIA TE FACE MAI PUTERNIC"

18/01/2018 by: admin

Asociația Profesională AGROBIOTECHROM a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România organizează alături de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași și de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București evenimentul “GENERAȚIA VIITOARE – INFORMAȚIA TE FACE MAI PUTERNIC: Tehnologii moderne. Realizări și perspective”.

Evenimentul va avea loc în perioada 27-29 octombrie 2015 și va cuprinde o serie de discuții pe tema situației actuale a biotehnologiilor moderne în agricultură, tehnologii care ajută la dezvoltarea organismelor modificate genetic, dar și pe tema aplicațiilor moderne ale acestora în sectorul farmaceutic.

12179242_1068497213180877_2123682773_nDin București vor pleca spre Iași, alături de membrii asociației AGROBIOTECHROM, 17 studenți care urmează cursurile facultăților de Biotehnologii, Agricultură, Horticultură și Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV București. Ei au fost aleși să participe la acest eveniment de importanță majoră pentru buna înțelegere a domeniului biotehnologiilor pentru rezultatele academice excepționale pe care le au și care le vor asigura un viitor strălucit în cadrul industriei.

În data de 27 octombrie studenții USAMV București vor vizita Stațiunea de Cercetări Viticole Odobești unde vor afla mai multe despre ameliorarea pentru soiurile românești de struguri de vin.

804731_1663427560602775_2069106000_n

Pe 28 octombrie se va organiza, între orele 9:00 – 12:30, în Laboratorul de Ameliorare din cadrul USAMV Iași, o conferință la care vor participa, pe lângă studenții și cadrele didactice USAMV Iași, și studenții USAMV București. În cadrul acestei conferințe se vor pune în discuție biotehnologiile moderne și modul în care acestea sunt aplicate în viața de zi cu zi.

La finalul conferinței jurnaliștii prezenți vor avea ocazia de a intervieva reprezentanții AGROBIOTECHROM și cadrele didactice de specialitate ale USAMV Iași pentru a afla totul despre organismele modificate genetic, cum ajungem să le consumăm indirect zi de zi și chiar să purtăm haine și să luăm medicamente produse cu ajutorul lor.

Pe 29 octombrie, tinerii studenți ai USAMV București vor avea ocazia de a vizita Stațiunea Didactică Cotnari pentru a afla mai multe despre biotehnologia aplicată în producția de vinuri.

Accesul în sala de conferință se face exclusiv pe bază de invitație, în afara studenților celor două instituții universitare partenere și a cadrelor didactice.

      sigla ABR

usamv-iasi1

logo-USAMV-Bucuresti

    

 

 

PROGRAMUL conferinței organizate în cadrul USAMV Iași, 28 octombrie 2015

9:00 – 9:30     Introducere și cuvânt de deschidere din partea gazdelor, USAMV Iași

Prof. dr. Vasile Vântu, rector USAMV Iași

9:30 – 10:45   Situația actuală a biotehnologiilor moderne în agricultură

Nicolae Hristea, director executiv al Asociației Profesionale AGROBIOTECHROM

10:45 – 11:30 Aplicațiile moderne ale biotehnologiilor în domeniul farmaceutic și agricol

Alexandru Băiceanu, masterand USAMV București

11:30 – 12:15   Întrebări și discuții

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube