Știri
Concluziile unui studiu extins, finanțat de Comisia Europeană, efectuat în Germania: biotehnologia este benefică pentru fermieri și mediu

Meta-analiza a fost rezultatul studierii a 147 de lucrări independente privitoare la impactul culturilor modificate genetic de soia, porumb sau bumbac asupra terenului agricol, cantității de pesticide utilizate și profitului fermierilor.

Cifrele rezultate sunt destul de concludente, utilizarea plantelor obținute prin biotehnologii moderne determină o reducere a utilizarii de substanțe chimice pentru protecție cu până la 37%, creșterea productivității terenurilor agricole cu până la 22%, iar profiturile fermierilor pot spori cu până la 68%.

Acest studiu german este cea mai mare analiza efectuată vreodată cu privire la efectul culturilor modificate genetic asupra agriculturii. În cadrul meta-analizei au fost incluse studii relevante elaborate în perioada 1995-2014. Autorii studiului speră că cercetarea lor va contribui la consolidarea încrederii publice în ingineria genetică.

Mai jos puteti citi meta-analiza

Related Post