Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Și totuși, agricultura organică nu e soluția, spun britanicii!

18/01/2018 by: admin

Un studiu publicat în Nature Communication dezvăluie că agricultura ecologică este într-adevăr mai dezavantajoasă în contextul schimbărilor climatice decât cea convențională. Cercetarea, realizată de oamenii de știință britanici de la Universitatea Cranfield și de la Universitatea Reading, arată că agricultura organică ar putea contribui și mai mult la emisiile globale de gaze cu efect de seră (GES), datorită scăderii utilizării aporturilor agricole și creșterii sechestrării carbonului în sol. De asemenea, ar putea exacerba emisiile prin creșterea producției alimentare pentru a compensa randamentele organice mai mici.

Cercetătorii au analizat ce s-ar întâmpla dacă toată Anglia și Țara Galilor ar trece complet la agricultura ecologică. Vestea bună, potrivit documentului, este că ar reduce emisiile directe de GES de la animale cu 5% și din culturi cu 20% pe unitatea de producție. Totuși, veștile proaste sunt că ar reduce randamentele cu aproximativ 40%, ceea ce ar impune importarea mai multor produse alimentare din alte țări. Dacă jumătate din terenul utilizat pentru a face față acestei creșteri a cererii ar fi transformat din pajiști, care stochează carbon în țesuturile plantelor, rădăcini și sol, atunci emisiile totale de gaze cu efect de seră ar crește cu 21%.

Potrivit studiului, cea mai mare problemă, atât pentru culturi cât și pentru animale, este că agricultura ecologică necesită mult mai mult pământ pentru a produce aceeași cantitate de hrană. Modificarea 100% a practicilor organice necesită de 1,5 ori mai mult pământ pentru a compensa declinul, ceea ce ar necesita aproape de cinci ori mai mult pământ decât Anglia și Țara Galilor folosesc în prezent pentru producția de hrană.

Studiul integral este disponibil pe https://www.nature.com/articles/s41467-019-12622-7

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube