Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Și americanii din Virginia lucrează la roșiile rezistente la dăunători

2021-07-02 14:33:45

Aflate printre fructele care rețin cele mai multe reziduuri de pesticide, roșiile au puține modalități naturale de a se proteja de dăunători.

Tocmai de aceea, un cercetător al Universității din Virginia de Vest este încrezător că va putea dezvolta o roșie care necesită mult mai puține sau chiar deloc tratamente cu pesticide.

Vagner Benedito, profesor asociat de genetică biochimică la Colegiul Davis de Agricultură, Resurse Naturale și Proiectare al West Virginia University (SUA), lucrează pentru a înțelege genetica trăsăturilor importante din punct de vedere economicale celor mai populare produse alimentare din întreaga lume.

„Unele roșii sălbatice prezintă rezistență la insecte la niveluri foarte ridicate”, a spus Benedito. „Această trăsătură este legată de o structură de pe frunzele plantelor numite tricomi glandulari care înmagazinează substanțe chimice specifice care vor da rezistență la o gamă foarte largă de dăunători”.

Susținut de o subvenție de 400.000 de dolari a Institutului Național de Alimentație și Agricultură, Benedito lucrează pentru a localiza genele care produc tricomi și, în cele din urmă, aduc trăsătura rezistentă la insecte pentru roșiile domestice.

„Sunt foarte curios și entuziast în ceea ce privește produsul final al acestei cercetări”, a spus Benedito. „Cultura de roșii nu va necesita o mulțime de pesticide, așa cum se întâmplă astăzi. Și, în cele din urmă, vom avea roșii rezistente la dăunători. ”

Pentru a crea o versiune rezistentă la dăunători, cercetătorii vor încrucișa o roșie sălbatică cu un Micro-Tom, un soi pitic care crește rapid.

Vor analiza apoi tricomul patru, unul dintre mai multe tipuri de creșteri mici, asemănătoare părului, la exteriorul plantelor acil-zahărul pe care îl produce. Acil zahărul este un compus încărcat de grăsime pe care insectele îl evită.

„Odată ce am înțeles genetica din spatele dezvoltării tricomilor de tip 4 în roșii, putem chiar să aducem acest lucru la o cultură mai importantă, cum ar fi cartoful. Cartofii au și ei o problemă majoră cu dăunătorii ", a mai spus cercetătorul, făcând referire la o statistică USDA care arată că roșia este doar a doua după cartof ca fiind cea mai consumată legumă din S.U.A.

„Cercetarea noastră are scopul de a face culturile de roșii mai ecologice și mai durabile. Vrem să facem produsele mai sigure de pentru consum prin reducerea consumului de pesticide necesar bunei lor dezvoltări", a încheiat Vagner Benedito.

Articolul original este disponibil pe https://wvutoday.wvu.edu/stories/2021/06/24/embrace-the-resistance-wvu-researchers-eye-development-of-tomato-with-insecticide-resistant-trait

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube